Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Urmasa lui Nostradamus
Zilele acestea, faimoasa prezicatoare bulgara Vanga ar fi implinit 95 de ani, relateaza Rompres. Desi batrana a murit, prezicerile facute de ea continua sa faca valuri, relateaza cotidianul rusesc Komsomolskaia Pravda, care ii dedica in numarul de ieri o pagina intreaga profetei oarbe. In anul 1980, Vanga a facut o profetie socanta care avea sa se implineasca dupa 20 de ani: "La sfarsitul veacului, in august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apa si toata lumea il va deplange", a spus ea atunci. Dar ceea ce a parut la acea vreme o vorba in vant, dupa 20 de ani a luat chip de tragedie, pentru ca scufundarea submarinului nuclear rusesc "Kursk", cu 117 oameni la bord - tizul orasului rusesc Kursk - a fost o imensa tragedie umana.
Preziceri planetare
Expertii rusi incearca si acum sa descopere in profetiile Vangai noi sensuri cu o insistenta asemanatoare celei cu care specialistii din Occident incearca sa comenteze prezicerile lui Nostradamus. Printre acestia se remarca Vladimir Lagovski, editorul revistei "LomonosovNewScientist". El a incercat sa dezlege cateva profetii ale batranei pentru cititorii ziarului moscovit: "Teama, teama! Fratii americani cad de la inaltime, ciupiti de moarte cu ciocul de pasari de otel. Lupii ies de dupa tufis, urland, si sange nevinovat curge in valuri". Aceasta profetie dateaza din 1989 si ar putea face referire la atacurile Al-Queda din septembrie 2001 asupra WTC. Expertul rus sustine ca numele lui George W. Bush, apare in profetie, pentru ca "bush" inseamna in limba engleza tufis. "Omenirea va trece prin multe cataclisme, prin socuri puternice. Se va schimba insasi constiinta oamenilor. Vor veni vremuri grele. Oamenii se vor desparti dupa semnul credintei". Desi nu se cunoaste data la care profeta oarba a facut aceasta prezicere, comentariile ar fi de prisos, considera cotidianul rus. "Suntem martori la evenimente epocale. Doi mari lideri ai lumii si-au strans mainile (batrana facea evident aluzie la Mihail Gorbaciov si Ronald Reagan), dar va trebui sa treaca mult timp, va trebui sa curga multa apa pana cand va veni cel de-al Optulea. Abia acesta va aduce pentru totdeauna pacea in Lume" - Ianuarie 1988. "Iata ca incepe sa se implineasca, cel putin in ceea ce-l priveste pe al Optulea", spune specialistul rus, care considera ca este vorba de aderarea Rusiei la G7.
Intalnirea cu extraterestrii
"In anul 2018 trenurile vor zbura pe sfori ce pornesc de la Soare. Extragerea petrolului va inceta. Pamantul se va odihni". Este o profetie din anul 1960. Pana in 2018 savantii sustin ca vor reusi sa porneasca extractia industriala a heliului de pe Luna, iar Rusia a anuntat zilele trecute ca va incerca sa puna acest plan in practica, in comun cu China. Comentatorii spun ca Heliul-3 este produsul activitatii solare si combustibil pentru reactoare nucleare, care in esenta reprezinta "un mic soare artificial". Reactorul genereaza electricitate, care trece prin "sfori de la soare" si pune in functiune trenurile. "In spatiu va fi descoperita viata si atunci se va clarifica cum a aparut viata si pe pamantul nostru", arata Vanga in alta profetie. Comentatorii sunt de parere ca Vanga credea in existenta extraterestrilor. In anul 1979, ea prezicea ca peste 200 de ani ar urma sa aiba loc o intalnire intre oameni si frati de pe alte planete dotati cu ratiune.
Matematicianul Mihail Holmogorov a facut niste calcule din care a reiesit ca aproximativ un milion de persoane au vizitat-o pe Vanga in cei 55 de ani, timp in care s-a ocupat de preziceri. El mai spune ca profeta oarba are si preziceri care nu s-au realizat, insa despre acestea nu prea se vorbeste.
In anul 1973, Vanda a profetit ca, in timp de o luna, URSS isi va trimite trupele in Chile. E foarte bine ca a dat gres, trage ultima concluzie Komsomolskaia Pravda, facand aluzie transparenta la esecul campaniei URSS din Afganistan. (D.M.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
urmasa lui nostradamus   de fericire
... n-o sa ma credeti, dar am intilnit-o ...   de Seherezada
A r h i v a
  Intampinarea Domnului    
  Filmele de Oscar ajung si la noi    
  Bill Gates da peste cap computerele fiscului american    1 comentariu
  Rochii speciale pentru mirese gay    2 comentarii
  Jodie Kidd la campionatul de Golf pe Zapada    
  meteo    2 comentarii
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01041 sec.