Ziua Logo
  Nr. 3538 de miercuri, 1 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
"Ziua sotiilor" in Japonia
-- "Asociatia sotilor japonezi indragostiti la nebunie" a facut apel la barbati sa incerce sa-si salveze casniciile
Un grup de barbati japonezi, care spera ca vor incuraja cohortele de soti ai natiunii cufundati in munca pana peste cap sa mearga acasa mai devreme si sa le demonstreze sotiilor lor ca le apreciaza, a proclamat marti "Ziua sotiilor iubite", transmite din Tokio agentia Reuters. Grupul, autointitulat "Asociatia sotilor japonezi indragostiti la nebunie", a facut apel la barbati sa faca in asa fel incat sa ajunga acasa pana la ora 20.00 si sa le multumeasca sotiilor lor pentru tot ceea ce fac. "Multi barbati nu-si pot exprima in cuvinte sentimente de gratitudine fata de sotii. Munca este �number one� pentru ei", afirma grupul respectiv, estimand ca "aceasta atitudine reprezinta o mare presiune pentru mariajele japonezilor".
Si statisticile confirma aceasta situatie in Japonia, unde rata divorturilor a crescut brusc in ultimii ani. In 2004, mai mult de una din trei casatorii a sfarsit cu divortul.
Grupul respectiv le cere barbatilor sa-si imbunatateasca modul de a se purta cu sotiile lor si le recomanda cinci "reguli de aur", printre care sa ajunga mai devreme acasa, sa se uite-n ochii lor cand vorbesc cu ele si sa le spuna pe nume, si sa nu li se mai adreseze cu "tu", sau, in unele cazuri, doar cu un mormait. Site-ul pe Internet al grupului include si o rubrica unde sotii isi pot exprima sentimentele, daca ei sunt prea timizi si nu le pot spune cu voce tare. "Imi pare rau, am avut un accident de masina. Imi pare rau, sunt plecat atat de mult in deplasarile in interes de afaceri. Imi pare rau, ajung deseori sa adorm la serviciu", scria un barbat din Kanagawa, in apropiere de Tokio. "Isi multumesc ca ma iubesti la fel de mult". (D.M.)
A r h i v a
  Bogatii vor sa-si cumpere nemurirea    
  A murit vaduva lui Martin Luther King    
  Ghidul produselor cosmetice toxice    
  Au inceput inscrierile la premiile CRP pe 2005    
  Samuel L. Jackson, imortalizat pe asfaltul Hollywood-ului    
  Obezitatea poate fi molipsitoare    2 comentarii
  meteo    
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Romania baga vize pentru sase milioane de romani (399 afisari)
 Teologia cartii de rugaciuni (278 afisari)
 170 de demnitari isi tin averile la secret (140 afisari)
 Carlos Fernandes a cerut numarul 13 (126 afisari)
 Videanu liciteaza 17.000 de locuri de parcare (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.