Ziua Logo
  Nr. 3537 de marti, 31 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Cerere respinsa in cazul Ursu
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, ieri, cererea fostului sef al arestului Inspectoratului General al Militiei (IGM), Mihail Creanga, si a fostului adjunct de cercetari penale al aceleiasi institutii, Stanica Tudor, condamnati pentru omorarea disidentului Gheorghe Ursu, de revizuire a sentintei data in dosar. "Solicitarea celor doi s-a bazat pe faptul ca in cauza au aparut elemente noi", a precizat aparatorul acestora, Ovidiu Gulai. Potrivit avocatului, este vorba despre niste lamuriri care ar releva ca Gheorghe Ursu a murit la trei sau patru zile dupa lovirea sa de catre Marian Cliter, la ordinul celor doi fosti sefi ai unor structuri de militie. Gheorghe Ursu s-a stins din viata in 1985 sub tortura, in arestul IGM din Calea Rahovei. (G.T.)
Accident la Tribunal
O autoduba apartinand Penitenciarului cu regim de maxima siguranta Bucuresti-Jilava a fost implicata ieri intr-un accident de circulatie in apropierea Tribunalului Bucuresti. Potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor, soferul autodubei, in care nu se aflau detinuti, a incercat o manevra pentru a face loc unei alte autodube cu detinuti sa iasa din parcarea Tribunalului Bucuresti. Cand autoduba a iesit pe carosabil, o persoana a traversat strada printr-un loc nepermis, ajungand astfel in unghiul mort al autospecialei. Soferul autodubei nu a putut sa observe pietonul si sa evite impactul. Victima a fost transportata la spital, unde a primit ingrijirile necesare. (Rompres)
Explozii la Brasov si Turda
O batrana de 80 de ani a murit, iar fiica acesteia a ajuns la Spitalul Judetean Brasov cu arsuri, in urma unei explozii produse, ieri dimineata, in locuinta lor, situata in centrul municipiului Brasov. "Am auzit o bubuitura, dupa care casa lor s-a daramat peste balconul nostru. Am chemat pompierii si salvarea", a declarat vecina victimelor. Pompierii brasoveni presupun, in urma primelor cercetari efectuate, ca deflagratia s-a produs din cauza acumularii de gaze. "Victimele erau inauntru si interventia a fost dificila din cauza ca exista pericolul de prabusire", a afirmat Stelian Rechitean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Un alt incident grav a avut loc la Turda, acolo unde un barbat, in varsta de 61 de ani, a scapat cu cateva arsuri, dupa ce aproape jumatate din casa i-a fost distrusa, duminica seara, de o explozie puternica produsa, cel mai probabil, din cauza tot a unor acumulari de gaze provenite de la cazanul din baia locuintei. Victima, care a suferit arsuri de gradul doi la ambele maini si o arsura minora pe fata, a fost transportata de urgenta la Spitalul Municipal Turda si este in afara oricarui pericol. (G.T.)
Schior mort in Bucegi
Un schior a murit pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi, dupa ce, duminica seara, in timp ce se afla cu alti doi prieteni, a fost surprins de o avalansa. Cei trei intentionau sa coboare cu schiurile de la Varful Omu, desi salvamontistii avertizasera asupra pericolului producerii unor avalanse, in conditiile in care stratul de zapada este foarte mare, in unele locuri atingand cinci metri. In urma avalansei, doi dintre tineri - George Florea, de 48 de ani, si Bogdan Boja, in varsta de 31 de ani, ambii din Busteni, au reusit sa se salveze si s-au intors la cabana Varful Omu, unde au alertat salvamontistii, iar cel de-al treilea a fost acoperit total de zapada. Salvamontisii si jandarmii au inceput cautarile acestuia duminica seara, insa din cauza intunericului si a pericolului producerii unor noi avalase operatiunile au fost intrerupte. Cautarile au fost reluate ieri dimineata, Mirel Ceausu, in varsta de 22 de ani, din Busteni, fiind gasit mort, dupa cateva ore, ingropat la doi metri sub zapada, la o distanta de aproximativ 300 de metri de Cabana Varful Omu. (G.T.)
Bancnote false la Vaslui
Mai multe bancnote false de un milion de lei vechi, contrafacute prin scanare, se afla in circulatie pe piata vasluiana, politistii reusind sa depisteze pana acum doar sase milioane. Conform politistilor, bancnotele respective au fost scanate pe suport de hartie, iar fereastra transparenta a fost aplicata. Totodata, acestea nu au nici un element de siguranta si au aceeasi serie: 045C0540099. "In ziua premergatoare depistarii banilor falsi, a aparut informatia potrivit careia exista persoane care intentioneaza sa puna in circulatie astfel de bancnote. Acestea au aparut in magazine din mai multe zone ale Vasluiului, cum ar fi Gara, Traian sau Cartierul 13 Decembrie. In plus, una din bancnote a ajuns chiar si la o banca din municipiu", a declarat Doru Lascu, ofiter in cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Vaslui. In baza declaratiilor vanzatoarelor de la magazinele unde au fost descoperite bancnotele, plasatorii sunt doi barbati de aproximativ 25 de ani, respectiv 40 de ani. (G.T.)
Intoxicati la striptease
Mai multe persoane s-au intoxicat cu substante necunoscute, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un bar de striptease din Zalau. Potrivit IPJ Salaj, cele 11 persoane, sase angajati ai barului si cinci clienti, au lesinat in incinta localului si au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean din Zalau. Directorul Spitalului Judetean, Liliana Neaga, a precizat ca trei dintre cele 11 persoane intrasera, deja, intr-o forma usoara de coma, dar ca si-au revenit la Sectia de urgente. Cauza intoxicarii nu a fost stabilita inca, dar tuturor le-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise pentru analize la Institutul de Medicina Legala din Cluj. (Rompres)
Inundatie la Sectia 13
Subsolul Sectiei 13 Politie din Bucuresti, unde se afla arestul unitatii, a fost inundat, in noaptea de duminica spre luni, din cauza spargerii unei conducte de apa. Incidentul a avut loc dupa orele 22.00, cand o conducta de alimentare cu apa rece s-a spart, a refulat intr-un camin tehnologic, apoi s-a scurs in subsolul unitatii de Politie, fiind afectate sapte incaperi si arestul in care se aflau 12 persoane. Pentru scoaterea apei din subsol au intervenit pompierii militari, cu o autospeciala, pana la sosirea echipelor companiei Apa Nova, aproximativ la doua ore de la producerea avariei. Conducerea sectiei intentiona sa mute arestatii, in cazul in care avaria nu ar fi putut fi remediata in cateva ore. In tot acest timp, persoanele din arest au stat pe paturile suprapuse, deoarece apa se ridicase la o inaltime apreciabila. (G.T.)
Magistratii ameninta Guvernul
Cateva zeci de judecatori si procurori de la toate instantele din judetul Mures, alaturi de Asociatia Magistratilor din Romania, ameninta ca vor da in judecata Guvernul, fiind nemultumiti de modul de salarizare, si au transmis Executivului o plangere prealabila. Cei 74 de magistrati atrag atentia ca nu este respectat planul de actiune care prevede eliminarea discriminarii salariale pana in decembrie 2005 si sustin ca, daca nu li se va da satisfactie, vor da in judecata Guvernul pentru ca nu isi respecta propriul program de guvernare. Horatius Dumbrava, judecator la Curtea de Apel Targu-Mures si membru al AMR Filiala Mures, sustine, conform Mediafax, ca strategia de reforma a sistemului judiciar pe perioada 2005-2007 si planul de actiune pentru implementarea acestei strategii au fost adoptate prin Hotararea de Guvern 232/2005, fiind "asumate de intreg Guvernul si avand, deci, forta obligatorie pentru acesta". (G.T.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ati observat cetateni?   de arhonte
A r h i v a
  Maria Huza trimisa in judecata    2 comentarii
  Stanculescu normal la cap    5 comentarii
  Hayssam se plange la CEDO    
  Judecatori in atentia Parchetului    
  Tofan audiat la DNA    
 Top afisari / comentarii 
 Nazistul Iliescu (160 afisari)
 Pontificatul strategic al Romaniei (112 afisari)
 Miroslav Giuchici a dat in judecata Gloria Bistrita (109 afisari)
 Bill Gates a fost un copil problema (109 afisari)
 Scandal in baschetul feminin romanesc (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01187 sec.