Ziua Logo
  Nr. 3535 de sambata, 28 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Reforma cu levierul in PSD
Troica PSD Geoana-Mitrea-Rus a dat unda verde pentru excluderea din partid a oponentilor in dorinta de a-si consolida pozitia dupa autosuspendarea lui Nastase si DIP. Oficial actiunea face parte din planul de reforma reala a acestei formatiuni politice. In realitate, sub paravanul reformei se desfasoara "recursul la levier", procedeu prin care sunt scosi din partid, nestatutar, apropiati ai autosuspendatilor. Ieri, la PSD Bucuresti a fost dat afara din partid, Codrin Stefanescu, un apropiat al lui Dan Ioan Popescu, iar Vlad Dumitrescu a fost suspendat. Despre cel din urma Organizatia Sector 1 spune ca nu l-a exclus din partid, insa Dumitrescu a confirmat ca a primit telefoane in care i se spunea ca i s-a retras sprijinul din functia de sef al TSD Bucuresti. Motivul oficial ar fi ca cei doi au adus prejudicii de imagine PSD. Surse din partid, citate de Mediafax, spun insa ca in spatele acestor excluderi se afla dorinta nestavilita a lui Marian Vanghelie (foto) - primarul de la cinci - de a prelua sefia Organizatiei PSD Bucuresti, sustinut fiind in actiunea sa de presedintele Mircea Geoana. Pentru a duce la bun sfarsit acest plan, primarul "care este" a inteles ca trebuie mai intai de toate sa scape de persoanele incomode lui, adica de sustinatorii lui Dan Ioan Popescu. Codrin Stefanescu - care a fost exclus in lipsa - a recunoscut chiar ca toata situatia de la PSD Bucuresti se intampla cu instiintarea conducerii PSD, care "gireaza" toata aceasta stare de fapt.
Demisi in lipsa
Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, a fost exclus iar presedintele TSD Bucuresti, Vlad Dumitrescu, a fost suspendat joi seara, din partid, pe baza unor rezolutii adoptate de organizatiile de sector din care fac parte, afirma surse din PSD. Motivele oficiale ar fi prejudiciile de imagine aduse partidului. Ei sunt sustinatorii lui Dan Ioan Popescu si ei l-au rugat pe DIP sa renunte la intentia de a se autosuspenda din fruntea Organizatiei.
DIP sapat la vedere
Surse din PSD Bucuresti afirma ca, in spatele acestor actiuni "coordonate", s-ar afla Vanghelie care ar avea acceptul conducerii centrale a PSD si a presedintelui Mircea Geoana. Potrivit acelorasi surse, s-a profitat de faptul ca atat Dan Ioan Popescu, cat si Codrin Stefanescu si Vlad Dumitrescu nu se afla in tara.
Codrin Stefanescu a acuzat conducerea centrala a partidului de faptul ca gireaza, cu buna stiinta, situatia filialei bucurestene, ai carei membri sunt sanctionati pe baza unor motive "puerile". "Opinia publica ar trebui sa stie ce se intampla acum in PSD si mai cu seama in filiala de Bucuresti. Ce este mai grav este faptul ca totul se petrece cu stiinta si cu girul conducerii PSD", a precizat Codrin Stefanescu. "Figuri de trista amintire, oameni care nu au nici o calitate morala, fac acum legea in PSD Bucuresti, laudandu-se ca au girul conducerii centrale. Este vorba de amenintari directe, de grupuri de presiune inarmate cu leviere. Practici pe care le credeam deja istorice revin la moda in lupta pentru putere din interiorul partidului", a spus Codrin Stefanescu.
Vanghelizarea partidului
Purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, si secretarul executiv al organizatiei Gabriel Ispas au apreciat ca excluderea lui Codrin Stefanescu este nestatutara. Petrovici a spus ca a fost incalcat statutul PSD. "Prima conditie era aceea ca la sedinta in care s-a luat decizia privind excluderea lui Codrin Stefanescu din partid sa fie prezent si el. In al doilea rand, numai Biroul Executiv Municipal poate decide in asemenea cazuri", a spus Petrovici. "Este doar dorinta unui grup de interese din jurul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, care-si doreste sa preia in forta conducerea organizatiei PSD Bucuresti", a declarat Gabriel Ispas. Pe de alta parte, Doru Giugula, presedintele Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj a organizatiei de Bucuresti si Dan Tudorache, presedinte executiv la filiala PSD Sector 1, au organizat o conferinta de presa in care au explicat ca excluderea lui Codrin Stefanescu din partid este statutara si deschide seria actiunilor de reformare a organizatiei, care se refera si la eliminarea "parasutelor, parasutarilor si parasutatilor" din partid si "renuntarea la aroganta".
Iorgovan propune vanarea baronilor
Senatorul PSD, Antonie Iorgovan a iesit joi seara, la Antena 3, cu o amenintare la adresa baronilor PSD. El a spus ca cererea lui Ion Iliescu catre Viorel Hrebenciuc sa se dea un pas inapoi ar trebui urmata de multi alti lideri ai PSD cu probleme de imagine. "Cred in aceasta formula. Ar trebui rand pe rand, sa luam fiecare judet, incepand cu Alba (condusa de Ioan Rus) si terminand cu Vrancea (condusa de Marian Oprisan). Trebuie sa luam si pe ministere, pe fostele ministere si pe dregatoriile pe care le-au avut", a spus Iorgovan. El a facut referire si la Adrian Nastase, sustinand ca acesta ar trebui sa renunte la sefia Camerei Deputatilor daca se constata ca are probleme de imagine. "Daca se va ajunge la concluzia, de catre partid, ca e o problema de imagine mentinerea lui Adrian Nastase in fruntea Camerei Deputatilor atunci grupului PSD trebuie sa se orienteze catre o alta persoana", a comentat Iorgovan. In paralel, in tara, incep demisiile din partid. Vicepresedintele organizatiei municipale PSD Ramnicu Valcea, Viorel Popescu, a demisionat din partid, informeaza Rompres. Demisia s-ar fi produs chiar in ziua in care Popescu urma sa fie pus in discutia colegilor sai pentru o serie de declaratii care ar fi adus partidului prejudicii de imagine.
Valentina DELEANU 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Intarata-i drace! E de bine :-). Dupa ilicizare vine vanghelizare   de Shadow
Unde platim biletul ?! Vrem si finalul !   de Changeman
asta e o "win-win situation" de vis   de Nashu
"Reforme" de tip Ioan Rus or sa mai apara   de octaaa
Auzii ca pe nenea ala chel l-au matrasit ca l-au confundat fanele cu Base si   de Raquel
Circul continua...   de teddy bear
Ca sa vezi dandanaua dracului ...   de gili
A r h i v a
  85% dintre sateni au WC-ul in curte    6 comentarii
  Dinu Patriciu a demisionat de la sefia PNL Prahova    5 comentarii
  Basescu arata Estul diplomatilor    3 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Terorismul in Romania (1375 afisari)
 "München" si actiunea "Mania lui Dumnezeu" (554 afisari)
 GRUPELE PRELIMINARE EURO 2008 (113 afisari)
 Profitorii si detractorii lui Eminescu (II) (85 afisari)
 Israelul va ataca facilitatile nucleare ale Iranului (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01097 sec.