Ziua Logo
  Nr. 3535 de sambata, 28 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Videanu a cazut la pace cu CGMB
-- Contractarea creditului de 74 de milioane de euro de la Banca Mondiala a fost aprobata intr-o sedinta ad-hoc
Adriean Videanu a reusit performanta de a-i convinge pe membrii CGMB sa aprobe o hotarare respinsa de ei in sedinta de joi seara, convocand o sedinta "de indata" la zece minute de la incheierea primeia, timp in care primarul general a avut o intrevedere cu liderii partidelor politice din Consiliu, ferita de ochii si urechile presei. Contractarea unui credit de 74 de milioane de euro de la Banca Mondiala pentru reabilitarea retelei de apa din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei a intrunit, astfel, acceptul a doua treimi din numarul consilierilor municipali. Asa cum ati putut citi in ziarul nostru de ieri, refuzul majoritatii membrilor CGMB de a aproba, initial, aceasta hotarare, a survenit dupa mai bine de o ora de acuze la adresa societatii Apa Nova, aduse de consilierii Aliantei D.A. cat si de cei ai PSD pentru faptul ca isi va asuma investitia facuta, in conditiile in care aceasta nu se obliga niciodata la nici un plan de investitii in retelele de apa si canalizare ale Capitalei.
Lista reparatiilor stradale, amanata
Mai multe proiecte cuprinzand lista reparatiilor stradale - pentru care municipalitatea va aloca peste 760 de milioane de euro - au fost amanate pentru miercuri, intrucat consilierii au cerut ragaz sa studieze documentele. Primarul general a facut unele precizari: "Proiectul Elisabeta - Kogalniceanu (de zece milioane de euro, n. red.) este un proiect pilot de regenerare stradala a Bucurestiului. Asfaltam, inlocuim borduri, dar schimbam zona si din punct de vedere peisagistic. Nu ne mai permitem sa avem plantati corcodusi pe marginea bulevardelor", a afirmat Videanu.
In sedinta de saptamana viitoare va fi supus dezbaterii CGMB si proiectul privind constructia Catedralei Mantuirii Neamului. Potrivit edilului Capitalei, indicatorii tehnici ai proiectului - respectiv Planul Urbanistic Zonal - au fost deja aprobati de arhitectii municipali.
Fara toalete-restaurant
Transformarea toaletelor publice in restaurante sau fast-fooduri a fost interzisa de municipalitate, printr-o hotarare, insa masura vizeaza cel mult cinci astfel de constructii din cele 100 cate au fost vandute de municipalitate ca "spatii comerciale" si devenite exact asa ceva. Majoritatea constructiilor se afla in parcurile bucurestene, dar si din zona marilor bulevarde. Si acestea sunt concesionate insa unor privati, care intentionau sa le transforme in restaurante. Este vorba despre o toaleta publica din parcul Gradina Icoanei, doua in Cismigiu si altele doua din parcul Herastrau. Cat priveste restul fostelor toatele publice transformate in restaurante, acestea isi vor pastra actuala destinatie - restaurante, cafenele sau fast-food-uri.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cei 74 de milioane au fost deja impartiti... TARICEANU - ACTIVITATEA STIINTIFICA   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Coruptia aviara    1 comentariu
  PSD anunta motiune de cenzura pe Legile Sanatatii    1 comentariu
  Iana, din nou interimar la Spitalul Universitar    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Terorismul in Romania (1375 afisari)
 "München" si actiunea "Mania lui Dumnezeu" (554 afisari)
 GRUPELE PRELIMINARE EURO 2008 (113 afisari)
 Profitorii si detractorii lui Eminescu (II) (85 afisari)
 Israelul va ataca facilitatile nucleare ale Iranului (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.