Ziua Logo
  Nr. 3535 de sambata, 28 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Coruptia aviara
-- Seful Institutului de Sanatate Animala a achizitionat substante de laborator in valoare de peste 2 miliarde de lei de la firma fiului sau * Ministrul Flutur a constatat conflictul de interese si promite sa ia masuri
O serie de contracte, in valoare de peste doua miliarde de lei vechi, au fost acordate de Institutul National de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) unei firme care apartine fiului directorului institutiei, a afirmat, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, citat de Mediafax. El a aratat, intr-o conferinta de presa, ca aceasta situatie reprezinta un conflict de interese, intrucat nu au fost respectate reglementarile privind achizitiile publice. "Este vorba de un conflict de interese, in conditiile in care achizitiile au fost efectuate de la o firma al carei actionar majoritar este fiul directorului institutiei", a spus Flutur.
Presa centrala a relatat, la sfarsitul anului trecut, dupa aparitia cazurilor de gripa aviara in Romania, ca o serie de achizitii de substante de laborator efectuate de autoritatile veterinare au incalcat legea achizitiilor publice. Flutur a precizat ca situatia a fost sesizata comisiei de disciplina din cadrul Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care va analiza si decide asupra neregulilor constatate in activitatea directorului IDSA. De asemenea, urmeaza sa fie sesizata in scurt timp comisia de disciplina constituita la nivelul institutului, care va verifica activitatea membrilor comisiei de achizitii publice. Potrivit unui comunicat al ANSVSA, institutia a efectuat in perioada 23-26 ianuarie 2006, un audit la IDSA privind respectarea normelor legale in ceea ce priveste organizarea si derularea achizitiilor publice pentru procurarea materialelor si kit-urilor pentru analize de laborator, necesare la depistarea bolilor, cum ar fi pesta porcina. "Misiunea de audit a constatat ca in cazul a trei contracte nu au fost respectate in totalitate prevederile legale privind achizitiile publice", se arata in comunicat. Contractele au fost semnate de catre directorul institutiei, Nicolae Stefan, directorul adjunct economic, Ioan Nita, si directorul general Nicolae Hoblea, din partea IDSA. Cele trei contracte, incheiate intre IDSA si firma Omnivet, al carei actionar majoritar este Nicolae Bogdan Ionut, fiul directorului institutiei, s-au derulat in perioada 15 noiembrie 2004 -14 noiembrie 2005 si au avut o valoare de 2,39 miliarde lei vechi (fara TVA). Potrivit reprezentantilor ANSVSA, organizarea licitatiilor s-a facut fara ca prevederile legale privind statutul functionarilor publici sa fie respectate. (L.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
din ce partid...   de (I)rationalul
A r h i v a
  PSD anunta motiune de cenzura pe Legile Sanatatii    1 comentariu
  Iana, din nou interimar la Spitalul Universitar    1 comentariu
  Videanu a cazut la pace cu CGMB    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Terorismul in Romania (1375 afisari)
 "München" si actiunea "Mania lui Dumnezeu" (554 afisari)
 GRUPELE PRELIMINARE EURO 2008 (113 afisari)
 Profitorii si detractorii lui Eminescu (II) (85 afisari)
 Israelul va ataca facilitatile nucleare ale Iranului (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00592 sec.