Ziua Logo
  Nr. 3533 de joi, 26 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Regizor la 10 ani
Pe platourile de filmare, Kishan Shrikanth (foto), sigur pe el ca toti regizorii, coordoneaza actorii. Singurul lucru care difera este varsta - doar zece ani, relateaza BBC online.
Maestrul Kishan - asa cum este supranumit - s-a nascut in sudul orasului indian Bangalore si este deja un veteran in industria de film.
Cariera micutului a inceput la varsta de patru ani si, pana acum, a jucat deja in 24 de filme, inclusiv in o mie de episoade ale unei soap opera de succes, care a fost difuzat la televiziune.
Dupa "atatia ani de actorie", Maestrul Kishan a decis ca e momentul sa-si "incerce mana" ca regizor, cu filmul "Care of Footpath", la care este si co-scenarist.
In film este vorba despre copiii strazii, care nu au alte adrese decat stradutele marilor orase din India.
"Cand aveam sase ani, am vazut copii imbracati saracacios care vindeau ziare la stopuri. L-am intrebat atunci pe tatal meu de ce acesti copii nu sunt ca noi si de ce nu se duc la scoala. Tatal meu mi-a explicat atunci ca ei nu au parinti. Mi-a parut foarte rau si m-am gandit ca trebuie facut ceva pentru acestia", a declarat Kishan pentru BBC.
"Apoi, am scris o scurta poveste si i-am citit-o tatalui meu, care a povestit-o la randul sau prietenilor lui. Prietenii lui au fost cei care i-au sugerat tatalui meu ca ar trebui sa fac un film pe baza acestei povesti" a continuat micul regizor.
Geniul
Filmul, care dureaza mai mult de doua ore, spune povestea unui copil al strazii care ajunge la scoala si care sfarseste prin a reprezenta un model de succes, o sursa de inspiratie pentru ceilalti.
Pentru ca pana acum a fost numai actor, regia a reprezentat o mare provocare pentru Kishan, si a trebuit sa se pregateasca pentru asta. De asemenea, obisnuia sa puna multe intrebari in timp ce juca pe platourile de filmate, pentru a afla cat mai multe lucruri despre meseria de regizor.
"Am citit multe carti despre Hollywood si m-am uitat si la DVD-uri. A trebuit sa invat cum e cu unghiurile camerei si sa inteleg cum lentila va face ca lucrurile sa para mai aproape sau mai departe. Obisnuiam sa pun multe intrebari regizorilor, cameramanilor, asistentilor - tuturor celor care se aflau pe platourile de filmare", a mai povestit Maestrul.
Pentru distributia filmului, Kishan i-a convins pe starul Bollywood-ului Jackie Shroff, pe actorul de comedie Saurav Shukla; precum si pe actrita Thaara (care a castigat numeroase premii nationale) sa se alature echipei.
"Este un adevarat geniu. A trebuit sa vin sa joc in filmul sau. Tot timpul se gandeste la cum se va filma scena urmatoare, inoveaza constant totul pentru a iesi cat mai bine. Intotdeauna stie clar ce sa ceara de la actorii sai", a declarat Shroff. Filmarile la filmul care are un buget de opt milioane de rupii (mai putin de 200.000 de dolari) sunt terminate in proportie de 85%.
Scoala si prietenii
Kishan, al carui tata este ofiter fiscal, se duce la scoala in functie de programul filmarilor, insa este increzator ca procedeaza corect: "cand lipsesc de la cursuri, colegii mei iau notite si pentru mine si imi povestesc ce s-a mai intamplat in clasa. Sunt convins ca voi trece toate examenele cu bine", a marturisit Kishan, care a recunoscut ca ii lipseste faptul ca nu mai are timp sa se joace cu prietenii, dar nu are regrete, pentru ca ii place sa faca filme.
Maestrul Kishan este acum pe cale sa intre in Cartea Recordurilor, ca cel mai tanar regizor din lume.
Micul geniu are o imagine foarte limpede a ceea ce vrea sa faca in viitor - si aceste proiecte nu includ numai filmele: "am deja o idee despre subiectul urmatorului film, dar inca nu sunt foarte decis. Voi mai regiza filme, dar as vrea sa devin inginer de grafica 3-D". Filmul "Care of Footpath" va avea premiera anul acesta. (B.M.)
A r h i v a
  Disney a dat 7,4 miliarde de dolari pentru Pixar    1 comentariu
  Preotul si ateul au ajuns in fata instantei    2 comentarii
  Premiu prestigios pentru o biografie a lui Matisse    
  Actorul Chris Penn a fost gasit mort    
  Concert Iris la Club ONX    1 comentariu
  Festivalul Primaverii - Anul Nou Chinezesc 2006    
  meteo    
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Alla Pugaciova uraste vodca (874 afisari)
 Hotii de la gaze (155 afisari)
 Basescu keeps Russians at distance (92 afisari)
 Santierul militar din Mangalia preluat de Daewoo (89 afisari)
 "Niciodata n-am fost eu cel care a atacat primul" (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01885 sec.