Ziua Logo
  Nr. 3531 de marti, 24 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Captura de valuta
Autoritatile de frontiera de la vama Giurgiu au confiscat, duminica seara, valuta in valoare de 200.000 de euro, aceasta suma fiind descoperita asupra a patru persoane care incercau sa iasa din Romania. Banii - 179.300 de euro si 43.000 de dolari - se aflau asupra a trei cetateni romani si unul turc, care incercau sa iasa din tara pe la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu Rutier, cu un autocar care se indrepta spre Istanbul. Politistii de frontiera au descoperit, in urma unor controale, asupra Ramonei S. 62.000 de euro si 10.000 de dolari, asupra lui Gheorghe I. 19.000 de euro, asupra Margaretei A. 78.300 de euro, iar asupra turcului Kamil I. 20.000 de euro si 33.000 de dolari. Valuta era ascunsa in diverse locuri, in hainele, cizmele, buzunarele si chiar ciorapii celor patru persoane. Cei patru au declarat autoritatilor de frontiera ca sumele de bani nu le apartin, ci le-au fost inmanate de catre unul dintre soferi. Sumele au fost confiscate, intrucat depaseau in fiecare caz limita de 10.000 de euro prevazuta de normele BNR la trecerea frontierei, iar cele patru persoane au fost amendate. (G.T.)
Inchis pentru incest
Un barbat din orasul vasluian Murgeni este acuzat ca si-ar fi violat, in repetate randuri, fetita in varsta de 11 ani, profitand de faptul ca mama copilului era plecata la munca in Spania. Anchetatorii sustin ca Duca P., in varsta de 38 de ani, ar fi profitat de fiica lui timp de mai multe luni, amenintand-o de fiecare data cu moartea in cazul in care minora va reclama la politie abuzurile la care este supusa. Ultimul viol s-ar fi petrecut chiar cu o zi inainte ca mama fetitei sa se intoarca din Spania. Minora a reclamat, in cele din urma, la politia din localitate tratamentul la care a fost supusa, anchetatorii stabilind ca barbatul ar fi intretinut relatii sexuale cu propria fiica. La propunerea procurorului, Judecatoria Murgeni a emis pe numele barbatului mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru viol si incest. Tata a cinci copii, Duca P. figureaza in evidentele politiei locale cu antecedente penale si risca, in urma acuzatiilor care i se aduc, pana la sapte ani de inchisoare. (Mediafax)
Revolutionar evacuat
Presedintele Asociatiei 16-21 decembrie 1989 Lugoj a fost evacuat ieri de zeci de politisti din imobilul in care locuia si care fusese retrocedat fostilor proprietari. Potrivit Mediafax, Petrica Balint, care locuia intr-o casa nationalizata, isi facuse in interiorul imobilului un bar de noapte si deschisese chiar si o firma de paza. Seful Biroului de Ordine Publica Lugoj, subcomisar Gheorghe Lungu, a declarat ca revolutionarul a refuzat sa paraseasca imobilul si ca a inchis cu un lacat intrarea in cladire, dand in acelasi timp drumul in curte celor doi caini pittbul pe care ii are. De asemenea, proprietara casei si Balint au inceput sa se certe, revolutionarul incercand, potrivit lui Lungu, chiar sa o loveasca pe femeie, fiind insa imobilizat de politisti si dus la sectie. Petrica Balint va fi amendat pentru tulburarea linistii publice, acesta riscand si un dosar penal pentru impiedicarea de punere in aplicare a unei sentinte judecatoresti. (G.T.)
Arestati in Ungaria
Trei romani, autorii mai multor furturi din bancomate in valoare de 240.000 de euro, au fost arestati in Ungaria, in momentul capturarii acestia avand asupra lor 22 de milioane de forinti, echivalentul a 88.000 de euro. Potrivit Rompres, romanii au sosit la Budapesta la inceputul lunii noiembrie si au efectuat imediat mai multe retrageri din bancomate, Oficiul pentru investigatii din Ungaria fiind alertat in legatura cu aceste tranzactii false. La scurt timp a fost arestat Tibor S., in varsta de 30 de ani, ceilalti doi membri ai bandei fiind retinuti ulterior, in apropierea frontierei cu Romania. Romanii aveau asupra lor un soft special si alte tehnologii pentru falsificarea de carduri bancare, dar si 22 de milioane de forinti. Anchetatorii incearca sa afle modul in care date bancare secrete au ajuns in mainile romanilor, dar si daca acestia au avut complici in Ungaria. (G.T.)
Alarma cu bomba
Elevii Grupului Scolar Industrial "Grigore C. Moisil" din Buzau au fost trimisi, ieri, acasa dupa ce se anuntase amplasarea unei bombe in incinta unitatii de invatamant. Potrivit Rompres, in jurul orelor 14.00, Politia a primit de la un telefon public un mesaj prin care se anunta amplasarea unei bombe in cladirea grupului scolar. Directorul unitatii de invatamant, Victor Muler, a declarat ca a primit aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean pentru suspendarea cursurilor si ca a trimis elevii acasa. "Specialistii pirotehnisti au ajuns la concluzia ca alarma a fost falsa, dar noi nu i-am putut tine pe elevi afara, in frig, pana s-au facut verificarile", a explicat Muler, care a adaugat ca orele vor fi recuperate chiar in cursul acestei saptamani. (G.T.)
Evaluare la Ministerul Public
Activitatea Ministerului Public pe dosarele de crima organizata si terorism este evaluata, incepand de ieri, de trei experti germani ai Uniunii Europeane. Procurorul general al Romaniei Ilie Botos afirma recent ca rezultatul acestei evaluari nu are cum sa-i afecteze pe procurori, pentru ca au lucrat mult, pe dosare de infractiuni de trafic de persoane, pe cauze privind traficul de droguri cu capturi record, impreuna cu organele de politie. Procurorii germani veniti la Bucuresti vor evalua punctual 250 de dosare pe crima organizata si terorism, criminalitate economico-financiara. Procurorul general al Romaniei a inaintat recent Ministerului Justitiei o propunere privind modificarea organigramei Ministerului Public. (B.C.G.)
Explozie la Resita
O explozie provocata de o grenada a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Combinatul Siderurgic Resita (CSR), in urma incidentului o persoana ajungand la spital. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Caras-Severin, subinspectorul Adriana Beta, dispeceratul CSR a anuntat Politia ca un cuptor a fost avariat in urma unei explozii. Oamenii legii s-au deplasat la fata locului, constatand ca deflagratia a fost provocata de introducerea accidentala in acesta a unei grenade. In urma exploziei un muncitor a fost accidentat usor, fiind transportat la spital pentru a i se acorda ingrijiri medicale. (Rompres)
Morti in Drumul Taberei
Doua persoane au murit intr-un accident de circulatie produs duminica seara in Bucuresti. Conform Politiei Capitalei, Mihai S., in varsta de 25 de ani, conducea cu viteza excesiva un autoturism Dacia pe o strada din cartierul Drumul Taberei. In apropierea intersectiei cu strada Topolovat, soferul nu a mai avut timp sa o evite pe Marioara M., de 49 de ani, care a vrut sa traverseze strada prin loc nepermis si fara sa se asigure, femeia fiind lovita in plin, ea murind pe loc. La scurt timp, la locul accidentului, tatal conducatorului auto a suferit un infarct si a fost transportat la spital, insa medicii nu au mai putut decat sa constate decesul acestuia. (Mediafax)
A r h i v a
  Legist roman audiat in SUA    1 comentariu
  Nereguli in cazul accidentului din Italia    
  Presedintele CJ Botosani, urmarit penal    
  Solicitare in dosarul Hayssam    
  "Lupii Negri" s-au intors acasa    
  Un fost politist ameninta ca-si da foc la Strasbourg    
  S-a lansat revista "Kritik"    
 Top afisari / comentarii 
 Academia de coruptie (200 afisari)
 Prezumtia de vinovatie (65 afisari)
 Scoala vanatorilor de fantome (55 afisari)
 S-a lansat revista "Kritik" (39 afisari)
 Stiri pe scurt (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01255 sec.