Ziua Logo
  Nr. 3526 de miercuri, 18 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Panica printre diabetici
Panica diabeticilor valceni a dat peste cap activitatea singurei farmacii de profil din judet. Bolnavii au luat cu asalt farmacia care le asigura medicamente gratuite in baza unui program national de tratare a acestei boli, informeaza Rompres. Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Valcea, situatia se datoreaza panicii create in mod artificial in randul bolnavilor. "De mai multi ani s-a instituit regula ca bolnavii de diabet sa isi primeasca medicamentele nu pentru 30 de zile, ci pentru 60 de zile o data. Peste aceasta stare de lucruri s-a suprapus, acum, temerea pacientilor ca situatia deficitara din alte judete, asa cum au aflat ei de la televizor, se va repeta si in Valcea. Asa ca foarte multi dintre ei au venit in aceeasi zi ca sa isi ridice medicamentele, iar farmacia a ramas fara tratament", a declarat, ieri, Dorel Constantinescu, purtatorul de cuvant al CJAS Valcea. El a precizat ca fondurile lunare pentru medicamentele antidiabetice au fost suplimentate, la inceput de an, cu 50% si ca nu exista nici un fel de probleme in ceea ce priveste ritmicitatea aprovizionarilor. "Din pacate, in intreg judetul exista o singura farmacie care are contract pentru derularea acestui program finantat de Ministerul Sanatatii, iar bolnavii vin aici de la zeci si chiar sute de kilometri pe baza de programare", a punctat purtatorul de cuvant al CJAS Valcea. (C.P.)
Negocieri la metrou
Ieri dimineata au inceput negocierile dintre sindicalistii de la metrou si administratie, asa cum cele doua parti stabilisera cu o zi in urma, dupa ce in statia Piata Unirii, 300 de angajati de la metrou au declansat un protest spontan. Sindicatele au cerut in principal o crestere la 150 de euro a salariului minim prins in grila de salarizare, ceea ce ar presupune o majorare de 20%. Pentru inceput, administratia a oferit doar 6% de la 1 februarie si o alta majorare de 3% din septembrie 2006. Propunerea i-a nemultumit pe sindicalisti care s-au adunat, pentru a doua zi, in statia Piata Unirii amenintand cu blocarea tunelurilor. Ei sustin ca iau in calcul o posibila greva inaintea datei de 23 ianuarie, stabilita de ei pentru oprirea lucrului, chiar daca recunosc ca un astfel de protest "este putin in afara legii". Echipaje de jandarmi s-au deplasat in zona pregatite sa intervina, in situatia in care protestul degenereaza. La ora inchiderii editiei, negocierile dintre cele doua parti nu fusesera finalizate. (C.P.)
Promotie Milka
Compania Kraft Foods deruleaza, in perioada 25 decembrie 2005 - 15 martie 2006, campania "Cu Milka mergi la schi in Alpi". Potrivit unui comunicat de presa, castigatorul premiului cel mare al promotiei va merge in Alpi impreuna cu 3 prieteni unde vor avea asigurate lectii de schi si cartele pentru teleschi. De asemenea, pot fi castigate weekend-uri de schi la Predeal, 100 de perechi de schiuri profesionale, 10.000 de schiuri de ciocolata si alte premii. Kraft Foods este lider pe piata de ciocolata din Romania si a doua mare companie din lume in domeniul produselor alimentare. Marcile grupului sunt branza Kraft, cafeaua Jacobs si Maxwell House, biscuitii Nabisco, crema de branza Philadelphia, preparatele de carne Oscar Mayer, cerealele Post si ciocolata Milka. (A.G.C.)
A r h i v a
  Guvernul da piept cu Sanatatea    5 comentarii
  Guvernantii plimba bebelusii pe la ghisee    1 comentariu
  Pacea de la Elias    1 comentariu
  Salvati o viata    
 Top afisari / comentarii 
 Camatarii PSD (395 afisari)
 Instanta recuzata in cazul Clamparu (85 afisari)
 Impotenta spirituala universitara (64 afisari)
 Mama Cotrocenilor (61 afisari)
 Stiri pe scurt (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.