Ziua Logo
  Nr. 3520 de miercuri, 11 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Blocaj in Defileul Jiului
-- In Valea Oltului au continuat detonarile * Alunecare de teren sub carosabil pe DN73C
Circulatia rutiera prin Defileul Jiului a fost blocata, dupa ce o portiune dintr-un versant s-a desprins si a cazut pe DN66 Tg. Jiu-Petrosani, in zona "Carligul intors", unde in ultimul an s-au produs alte patru astfel de alunecari. Incidentul s-a produs ieri, in jurul orei 11.00, iar zeci de masini au ramas blocate de o parte si de alta a zonei, multe dintre acestea fiind TIR-uri care pentru a ajunge in Ardeal ocolisera Valea Oltului, inchisa de doua saptamani tot din cauza caderilor de stanci de pe versanti. Reprezentantii Politiei Rutiere si ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au sosit in zona pentru a stabili modul in care se va interveni pentru deblocarea circulatiei. Specialistii cred ca alunecarile de teren au fost provocate de incalzirea brusca a vremii, care a topit zapada si a dus la dislocarea stancilor. Autoritatile nu au avansat vreun termen cu privire la reluarea circulatiei in zona
Goarna Defileului
Pentru Valea Oltului (DN7 Ramnicu Valcea-Sibiu), potrivit asigurarilor presedintelui Traian Basescu, traficul rutier usor ar trebui reluat astazi, dupa ce, incepand cu 28 decembrie 2005, soferii au fost nevoiti sa ocoleasca zona Cainenii Mici (Valcea) pe ruta Rm. Valcea - (DN67) - Tg. Jiu - (DN66) - Hateg (DN66) - Simeria - (DN7) - Sebes - (DN7) - Sibiu. "Toate categoriile de specialisti sunt aici si este imposibil ca miercuri sa nu dam drumul la circulatie", afirma Basescu, prezent marti la o noua operatiune de dinamitare a versantului. Presedintele s-a referit la traficul usor de pana la 7,5 tone. Traficul feroviar se va face cu transbordarea calatorilor si se va organiza un sistem de naveta. Autobuzele vor putea face transbordarea calatorilor de la un tren la altul pe un program adaptat nevoilor locale, deoarece sunt elevi, studenti, navetisti care au nevoie de acest lucru.
In cursul zilei de ieri, un alpinist care participa la lucrarile de pe Valea Oltului a fost ranit de un copac cazut peste el, incidentul producandu-se cu cateva ore inainte de sosirea in zona, pentru a sasea oara, a presedintelui Basescu. Barbatul a fost transportat cu o ambulanta la un spital din Sibiu.
Trei noi explozii controlate au avut loc ieri pe Valea Oltului, fiind folosita tot o compozitie puternica, formata din azotat de amoniu, motorina si dinamita. Cea de-a treia operatiune de detonare a fost cea mai puternica, fiind folosite 100 de kilograme de compozitie. In urma acestei operatiuni, bolovanii cazuti de pe versant au rupt plasa de protectie de pe marginea drumului.
Intrebat daca va merge si in Defilul Jiului, Traian Basescu a apreciat ca nu este necesara prezenta sa acolo, deoarece situatia va fi rezolvata in cateva ore. Potrivit sefului AND Gorj Ion Dina citat de Mediafax, circulatia a fost, reluata partial ieri seara, dupa ce o banda de drum a fost curatata de aluviunile mari cazute de pe munte.
Si DN73C (Curtea de Arges-Piatra) este intrerupt, intre Curtea de Arges si Tigveni, din cauza alunecarii de teren sub partea carosabila, cauzata de precipitatii. Groapa formata are o adancime de 8 metri si latime de 1,5-2 metri, iar autovehiculele au fost indrumate pe rute ocolite - pentru trafic sub 3,5 tone pe DJ678A (DN7-DN73), iar pentru trafic mai mare de 3,5 tone, prin Campulung spre Pitesti pe DN7C si din Ramnicu Valcea spre Pitesti pe DN 64 si apoi pe DN 65.
Carmen POPESCU 
A r h i v a
  Fataiala in Vale: 10.000 de euro    5 comentarii
  Bucurestenii si cu banii luati    
  Aviara in stand-by    
  OTV ars de gura lui Becali    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice (174 afisari)
 Episcopii sa provina din calugari (108 afisari)
 Compania de balet a Operei - in faliment artistic (100 afisari)
 Liber la matusi (85 afisari)
 Misiune a Romaniei: unificarea Bisericilor (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.