Ziua Logo
  Nr. 3520 de miercuri, 11 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
JK Rowling: "Harry Potter s-a nascut in ziua in care mama mea murea"
Aventurile lui Harry Potter, vandute pana in prezent in peste 300 de milioane de exemplare in intreaga lume, au inceput sa prinda contur chiar in momentul in care mama scriitoarei JK Rowling se stingea din viata, in urma unei crunte batalii cu scleroza multipla. Intr-un interviu in care vorbeste si despre cat de mare este presiunea pe care o presupune celebritatea, Rowling povesteste in premiera despre ultimele clipe de viata ale mamei sale, Anne, a carei suferinta a durat nu mai putin de zece ani. "Am inceput sa scriu despre Harry Potter in momentul in care mama mea agoniza. (...) Nu am apucat sa-i spun despre el", declara JK Rowling in acest interviu deosebit de emotionant acordat revistei Tatler. "Nu trece nici o zi fara sa ma gandesc la ea. Am atatea lucruri sa-i spun...", mai spune scriitoarea. Rowling, al carei succes international i-a adus nu mai putin de 500 de milioane de lire sterline, si-a pierdut mama, in varsta de 45 de ani, in 1990 chiar de Anul Nou, pe cand avea numai 25 de ani. "Pierderea mamei mele a insemnat intotdeauna un gol imens, pe care niciodata nu am putut, n-am stiut cu cel sa-l umplu si recunosc ca m-a influentat atunci cand m-am hotarat ca eroul meu (Harry) sa fie orfan de ambii parinti", precizeaza celebra autoare. Ea mai povesteste ca are probleme de adaptare la noul sau statut, de celebritate internationala. "Nu am mai spus asta pana acum. In momentul in care eram intrebata cum fac fata faimei, obisnuiam sa spun sa totul este �bine�. Dar ma minteam singura. A fost ca si cum as fi trait vreme indelungata ascunsa sub o piatra si dintr-o data cineva ridica aceasta piatra si eram orbita de lumina. Recunosc ca am fost socata si n-am stiut ce sa fac", conchide creatoarea celui mai celebru vrajitor al momentului.
Conform Mediafax, JK Rowling ar putea lua parte, pe 25 ianuarie, la un dineu caritabil organizat la Bucuresti la initiativa baronesei Emma Nicholson, cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii din orfelinatele europene. Dineul face parte din actiunea caritabila "Romania pentru copiii Europei", organizata de High Level Group. (C.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Mai bine-i traia mama si-i murea creatia.. Copiii generatiei viitoare au fost GRAV infectati cu cultul DEMONIC, dispret   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Festivalul tuaregilor    
  Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice    1 comentariu
  Hillary Swank se desparte de sotul ei    
  Finala campionatului mondial de fitness feminin are loc la Bucuresti    
  Canibalul Meiwes, revoltat de cruzimea unui film despre el    1 comentariu
  Recomandari TV    
  meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice (174 afisari)
 Episcopii sa provina din calugari (108 afisari)
 Compania de balet a Operei - in faliment artistic (100 afisari)
 Liber la matusi (85 afisari)
 Misiune a Romaniei: unificarea Bisericilor (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.