Ziua Logo
  Nr. 3520 de miercuri, 11 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Bataie pentru Chiacu
-- Trecerea fotbalistului din Cotroceni la Dinamo a nascut o disputa in justitie intre Cristian Iacov, patronul "bancarilor", si Giovanni Becali, presedintele executiv al "cainilor rosii"
Foto: mediafax
FC National il acuza pe Ioan Becali, presedintele lui Dinamo, de falsificarea contractului lui Hristu Chiacu (foto), un jucator de 19 ani care a ajuns in aceasta iarna din Cotroceni in Stefan cel Mare. Fotbalistul si-a facut junioratul la Dinamo, apoi a devenit proprietatea egala a firmei "Becali Sport Management" detinuta in prezent de Victor Becali, si gruparea din Cotroceni. Oricare dintre cele doua parti putea ajunge sa detina intregime drepturile asupra lui Chiacu daca ar fi platit celeilalte suma de 50.000 de dolari. Firma de impresariat a achitat acesti bani si l-a trimis pe fotbalist la Dinamo, insa Constantin Iacov, presedintele lui FC National, sustine ca intelegerea dintre "Becali Sport Management" si clubul sau nu era datata la momentul semnarii. "Exista o conventie intre firma Becali Sport si FC National si o data din 2004, modificata apoi in 2005. Acest act ar fi trebuit inregistrat in 2004, si nu in 5.10.2005. In acest document se precizeaza ca transferul se realizeaza numai prin participarea partilor din conventie", a comentat Iacov. De aici a reiesit un intreg scandal intre cei doi presedinti, luni noapte la OTV, cel dinamovist coborand discutia la un nivel suburban. Interesant este faptul ca Hristu Chiacu este nepotul lui Gigi Becali, iar intreg scandalul pornit de Giovanni este menit sa demonstreze tuturor ca acesta are mai multa grija de rude decat varul din Ghencea. "Ba, Iacove, mai tii minte cand imi aducei pizza in loja la FC National? Eu stateam cu Gino Iorgulescu (n.r. fostul presedinte al "bancarilor") la meciuri, iar el venea si ne aducea pizza si sandvisuri. A venit de patru luni in fotbal si vrea sa ne invete el pe noi. Bai, baiatule, ai grija sa nu ramai sarac!", a atacat Becali. El a sustinut ca FC National nu poate avea pretentii asupra lui Chiacu si a amintit ca, pe vremea cand era impresar, a ajutat in nenumarate randuri clubul "bancar" cu jucatori pe care ii avea sub contract. In replica, Iacov a sustinut ca nu stie daca are dreptate, insa ca va sesiza comisiile ligii si pe cele ale federatiei cu privire la acest caz, amenintandu-l pe Becali ca il va da in judecata pentru jignirea cu "pizza".
Cel care a incercat sa aplaneze conflictul dintre cei doi a fost Gino Iorgulescu, care a intervenit telefonic, incercand sa lamureasca situatia. La momentul conventiei acesta era boss in Cotroceni si a admis ca partial Iacov are dreptate, fiindca anul a fost modificat ulterior, dar a pus totul pe seama unei greseli umane, care nu schimba cu nimic datele problemei.
Liga Profesionista a anuntat ca nu are deocamdata nici un dosar in acest sens pe rol. "Jucatorul este al lui FC National. Conventia asta a lor este inregistrata doar la �Registratura�. Pentru a avea valabilitate, ea trebuie depusa la Comisia pentru Statutul Jucatorului, aceasta fiind cea care decide cui apartine fotbalistul", a comentat ieri Vali Alexandru, secretarul general al LPF. (B.G.)
A r h i v a
  Dinamo strange maruntisul    
  Dorinel il testeaza pe americanul Sarega    
  Steaua italiana    
  Sageti otravite intre Tadici si Andersen    1 comentariu
  Goran: "Apararea poate decide meciul din Letonia"    
  ZIUA este lider in Cupa Presei    
  Misiune imposibila in Cupa CEV    
  Alexandru Tudor gasit vinovat la meciul FC Farul - CFR Cluj    1 comentariu
  Delegari pe computer    
  Lobby recunoscut la Comisia Centrala    
 Top afisari / comentarii 
 Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice (174 afisari)
 Episcopii sa provina din calugari (108 afisari)
 Compania de balet a Operei - in faliment artistic (100 afisari)
 Liber la matusi (85 afisari)
 Misiune a Romaniei: unificarea Bisericilor (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.