Ziua Logo
  Nr. 3516 de vineri, 6 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cutitarul Covei
-- O tanara a ajuns la spital dupa ce, in timp ce se afla la o petrecere, a fost injunghiata de scandalagiul Iustin Covei * Fiul judecatorului Marin Covei este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce victima a declarat ca acesta nu are nici o vina
Foto: MEDIAFAX
Scandalagiul din Craiova, Iustin Covei, si-a dat din nou in petec, trecandu-si o noua fapta in palmaresul sau infractional, unul foarte bogat de altfel. De aceasta data, victima batausului, cu tatal - Marin Covei - judecator la Curtea de Apel Craiova si unchiul - Gheorghe Covei - procuror la Parchetul de pe langa aceeasi instanta, a fost chiar una dintre prietenele sale, pe care Iustin, ca un adevarat cutitar, a injunghiat-o in fesa dreapta. Incidentul a avut loc intr-o garsoniera din cartierul craiovean Brazda lui Novac, in timpul unei petreceri. Astfel, dornic sa inceapa noul an in forta, beizadeaua judecatorului Covei a injunghiat-o in fesa dreapta pe Andreea Madalina P., in varsta de 18 ani. Un gest care probabil l-a distrat la culme pe pustiul de doar 19 ani, dar care a bagat-o pe tanara in spital.
Imediat dupa producerea incidentului, Andreea a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, unde medicii i-au acordat primele ingrijiri medicale. Ulterior, victima numitului Iustin Covei a fost transferata la Sectia de Terapie Intensiva. Interesant este ca, potrivit martorilor, fata a fost adusa la spital chiar de catre fiul judecatorului Marin Covei, care a fost recunoscut dupa masina sa, un Peugeot 206. Un gest prin care, probabil, cutitarul nu a incercat decat sa arate ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident.
Altfel, tatal tinerei ranite s-a declarat socat de ceea ce s-a intamplat, precizand insa ca ii interzisese fetei sale sa se mai intalneasca cu Iustin Covei. "Sunt socat, nu stiu cum s-a putut intampla asa ceva. I-am interzis sa mai iasa cu Iustin pentru ca stiu ca acolo unde este el apar si scandalurile", a declarat, citat de Mediafax, Florin P.
Scaparea beizadelei
Fara-ndoiala, fapta lui Covei este una extrem de grava si pentru acest lucru beizadeaua ar trebui sa plateasca cu varf si indesat. Numai ca si de aceasta data pustiul scandalagiu are sanse foarte mari sa scape basma curata, asa cum s-a intamplat de atatea ori. Asta, pentru ca Andreea, care initial nu a dorit sa recunoasca incidentul, a sustinut in fata politistilor ca ea a fost cea care s-a asezat in cutitul pe care Covei il tinea in mana. O declaratie care practic il scapa pe Iustin Covei, acesta neputand fi acuzat de tentativa de omor, ci doar de vatamare corporala. O declaratie care nu surprinde, daca ne gandim la comportamentul violent al agresorului Covei si la faptul ca Andreea ar fi putut avea de suferit in cazul in care l-ar fi acuzat pe acesta.
Cert este ca Iustin s-a ales cu un nou dosar penal, politistii craioveni - cei care au plecat umili capul in dese randuri in fata pustiului -, cercetandu-l pentru vatamare corporala din culpa. O fapta sanctionata cu amenda penala sau in cel mai rau caz cu inchisoarea de la trei luni la doi ani. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, Crenguta Leonte, a precizat ca ancheta in dosarul 6/P/2006 este in plina desfasurare si ca nu pot fi date mai multe amanunte. "Iustin Covei este cercetat pentru vatamare corporala grava din culpa. Deocamdata nu pot da mai multe amanunte despre acest caz deoarece ne aflam in stadiul actelor premergatoare", a aratat Crenguta Leonte.
Totusi, e greu de crezut ca beizadeaua va fi aruncata dupa gratii, acolo unde de altfel ii este si locul. Dovada in acest sens este declaratia sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj care deja s-a pronuntat in acest caz, precizand ca primele indicii duc la ideea unui accident. "Din primele cercetari rezulta ca fata s-a asezat din greseala in briceag si s-a ranit. Cel putin asa sustin martorii pe care i-am audiat. Nu-l protejeaza nimeni pe Iustin Covei. Noi continuam cercetarile pentru a vedea conditiile in care a avut loc incidentul", a afirmat Georgel Enescu. Acesta a fost contrazis insa de tatal victimei care considera ca fata sa a fost injunghiata intrucat rana este prea adanca.
Palmaresul scandalagiului
Incidentul de la inceputul acestui an este ultimul de pe lunga lista a infractiunilor comise de Iustin Covei. Un personaj extrem de violent care a atras atentia chiar si a unuia dintre ministrii de Justitie, dar care a ramas intangibil. Nici o masura nu a fost luata impotriva acestuia. Oamenii legii din Craiova au inchis ochii de fiecare data si au stat "drepti" in fata acestui pusti. Faptele comise de beizadeaua judecatorului Covei nu au contat pentru cei ce ar trebui sa aplice legea. Nu a contat ca Iustin a condus fara permis de nenumarate ori, ca a fost prins la volanul unor autoturisme neinmatriculate, ca a fost acuzat de ultraj asupra unor politisti, ca a agresat un taximetrist, ca a provocat un accident rutier soldat cu trei victime, intre care si o femeie insarcinata sau ca a lovit o masina a Ministerului de Interne. Pentru aceeasi oameni ai legii care tremura de frica tatalui si a unchiului pustiului scandalagiu, nu a contat nici faptul ca acesta a amenintat chiar si o ziarista din presa locala care il deranjase intrucat publicase un articol despre cursele de masini organizate de el. Desi faptele sale sunt demne de cele ale unui infractor cu state vechi, Iustin Covei nu a stat in arest decat o singura noapte. Asta, dupa ce a dezbracat in pielea goala un tanar pe care l-a abandonat apoi in plina strada. Cert este ca Iustin Covei continua si va continua sa faca legea in Craiova atat timp cat autoritatile si oamenii legii inchid ochii si se apleaca ca niste veritabile slugi in fata acestui pusti cu parinti magistrati.
George TARATA ,Voichita RASCANU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Justitia pe mana ticalosilor   de vall
Eeeh... unde sant filmele de altadata.. unde victimele scriau pe glontz numele criminalului judecator...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Pina la urma....   de MIHAI S.
A r h i v a
  Deznodamantul din cazul Bivolaru, previzibil pentru Macovei    5 comentarii
  Sabotaj sindical in Portul Constanta    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Eugen Nicolaescu a compromis reforma (150 afisari)
 Crestinii praznuiesc astazi Botezul Domnului (68 afisari)
 Stiri pe scurt (62 afisari)
 Dialog Ratzinger-Habermas (60 afisari)
 Cutitarul Covei (56 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.