Ziua Logo
  Nr. 3515 de joi, 5 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Complicii lui Iskandarani raman in arest
Foto: Mediafax
Cei trei complici ai sirianului Zaher Iskandarani - acuzati intr-un dosar privind afaceri ilegale cu tigari si alcool - raman in arest. Asta dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au confirmat, ieri, decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti privind arestarea lor preventiva. In plus, rejudecand cauza, instanta a dispus emiterea altor mandate pe numele lui Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh, cu privire la toate faptele in legatura cu care a fost sesizata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Se declara nevinovati
Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh si-au sustinut nevinovatia in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, aparatorii lor, avocatii Gheorghe Mateut si Bogdan Barbat invocand lipsa probelor si a pericolului social, conditii prevazute de lege pentru luarea masurii arestarii preventive. Aparatorii celor trei au mai sustinut ca dosarul este o parte disjunsa din cauza in care, in luna mai, pentru aceleasi fapte, instanta a dispus cercetarea lor in libertate si ca, in aceste conditii, cei trei ar trebui eliberati din arest.
In arest se afla si Zaher Iskandarani, acesta primind un mandat preventiv, saptamana trecuta, tot in acest dosar. In noaptea de 29 spre 30 decembrie, politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si luptatori ai DPIR Timis si SRI Timis l-au depistat si retinut pe Zaher Iskandarani intr-un apartament din zona de nord a municipiului Timisoara. Impreuna cu Iskandarani se aflau sirianul Jamil Fadi, in varsta de 29 de ani, cercetat in acelasi dosar, si Maria Albulescu, de 23 de ani. Cei trei au fost adusi la Bucuresti si audiati, instanta emitand pe numele lui Iskandarani un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Aparatorii sirianului au contestat deja decizia de arestare la Curtea de Apel. Recursul acestuia ar fi trebuit judecat vineri, dar avocatii sirianului au cerut o amanare, pentru a putea studia dosarul. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cand,   de Fulga
A r h i v a
  Lupascu nemultumit de legile magistratilor    
  Cazul "Bivolaru" starneste ingrijorare in Romania    7 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Renta viagera agricola dupa lege (142 afisari)
 81 de milioane de SMS-uri de Sarbatori (84 afisari)
 Documentar incendiar despre asasinarea lui JFK (59 afisari)
 C.V. Tudor ramane fara parlamentari (58 afisari)
 LOTO cu dedicatie (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00736 sec.