Ziua Logo
  Nr. 3513 de sambata, 24 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Romania se specializeaza pe vin, soft, mobila si textile
-- Schimburile comerciale au depasit 50 de miliarde de euro in 2005
Ministrul delegat pentru Comert Iuliu Winkler a declarat, la Deva, ca valoarea schimburilor comerciale ale Romaniei depaseste 50 de miliarde de euro in 2005, iar pentru anul 2006 se estimeaza o valoare de aproximativ 70 de miliarde de euro.
"Realizarea strategiei nationale de export depinde in egala masura de eforturile guvernamentale, de reactia mediului de afaceri si schimbarea mentalitatilor la nivelul managementului societatilor comerciale. In paralel cu dezbaterea publica a strategiei nationale de export, a inceput si implementarea primelor masuri, prin initierea primelor programe de branding sectorial la nivelul a patru ramuri economice importante: textile, industria mobilei, sectorul vie-vin si IT", a afirmat Iuliu Winkler, transmite Mediafax.
Potrivit acestuia, o alta masura guvernamentala pe linia implementarii strategiei de export vizeaza utilizarea eficienta a fondurilor bugetare destinate promovarii exporturilor, printre care participarea la targuri si expozitii, editarea de cataloage, infiintarea de reprezentante comerciale in strainatate. "Gradul de utilizare a acestor fonduri bugetare a fost de 51% in anul 2003, de 53% in 2005 si estimez o utilizare de 90% pentru acest an, datorita masurilor organizatorice adoptate", a adaugat ministrul delegat pentru Comert. Guvernul estimeaza pentru anul viitor o crestere a exporturilor cu 15% comparativ cu 2005, prognoza considerata realista pe baza datelor inregistrate in primele zece luni ale acestui an si care indica o majorare a volumului de export cu 16,9% fata de perioada similara a anului trecut.
Datele au fost anuntate, joi, de ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, la sfarsitul sedintei de Guvern in care a fost aprobata strategia nationala de export.
Conform documentului, Romania se va orienta, in perioada urmatoare, spre exportul produselor cu valoare ridicata, in special in domeniile IT, al viniculturii, mobilei si confectiilor. (G.M.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Cred ca titlul asta trebue citit cam asa: vin soft si mobila textila...   de ingineru
Dar cu defalcarea cum stam?   de Ion Caramache
textile....?   de Harbuzache
Exact export de tara slab dezvoltata   de traktorist
sa dea Domnul!   de Harbuzache
A r h i v a
  Schimbare la privatizare    
  Indieni interesati de Terapia    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dezvaluirile anului 2005 (428 afisari)
 Hristos se naste, Slaviti-L (267 afisari)
 Anii lui Traian Basescu (172 afisari)
 Bomba Tanacu (111 afisari)
 Petre Pandrea. Un stoic rural?(II) (109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00568 sec.