Ziua Logo
  Nr. 3513 de sambata, 24 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
In prima zi de Craciun
Programul "Cred in Mos Craciun", desfasurat in acesta saptamana in Piata George Enescu (parcarea din fata restaurantului "Cina"), in organizarea Primariei Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB, se va incheia maine, in prima zi de Craciun (duminica 25 decembrie), cu un concert extraordinar care va reuni formatiile Bere gratis, VH2, Nicole, Class si Cargo. A fost o "saptamana a vedetelor", de-a lungul careia, de luni 19 pana vineri 23 decembrie, au fost programati sa cante Mircea Baniciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Marius Batu, Narcisa Suciu, Stefan Banica jr., Paula Seling si Nicolae Furdui-Iancu - muzica de genuri diferite, asezonata constant cu colinde. (D.C.)
Conferinta despre Nietzsche
La inceputul acestei saptamani, marti 20 decembrie, revista "Contemporanul - Ideea Europeana" a organizat, in Sala cu oglinzi a Uniunii Scriitorilor din Romania, o conferinta cu tema "Modele europene - Nietzsche". Au fost invitati sa intervina Bogdan Ghiu, Ion Ianosi, Adrian-Paul Iliescu si Cristina Maria Sarbu, iar din partea organizatorilor Nicolae Breban si Aura Christi. Conferinta a prilejuit prezentarea unor aparitii "nietzscheene" mai vechi ori mai recente ale editurii revistei "Contemporanul": "Dincolo de bine si de rau" de Friedrich Nietzsche, "Nietzsche si filozofia" de Gilles Deleuze, "Fr. Nietzsche - Maxime comentate" de Nicolae Breban si "Nietzsche si muzica" de Cristina Maria Sarbu. Organizatorii au avut in vedere implinirea a 105 ani de la moartea lui Nietzsche si a unui deceniu de la moartea lui Gilles Deleuze, autor, intre altele, al amintitului eseu despre Nietzsche. (Ov.S.P.)
Pentru artistii pensionari
Inaintea vacantei de Craciun si de Anul Nou, Plenul Camerei Deputatilor a aprobat un proiect de lege privind instituirea indemnizatiei compensatorii pentru membrii pensionari ai uniunilor de creatori. Legea ii are in vedere pe artistii pensionari care nu beneficiaza de indemnizatii de merit in conformitate cu Legea 118/2002. Aceasta reglementeaza dreptul la o indemnizatie compensatorie lunara a membrilor uniunilor de creatori cu statut de pensionari. Indemnizatia va fi echivalenta cu 50 la suta din cuantumul pensiei acestora si va avea in vedere si membrii care urmeaza sa se pensioneze. Legea, va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007. (Mediafax)
A r h i v a
  Piata editoriala in 2005    
  Logica lui "carevasazica iaste" si modelele culturale    
  Revista presei culturale    
  Alte expozitii la sfarsit de an    
  Colindul ziarului "ZIUA"    
 Top afisari / comentarii 
 Dezvaluirile anului 2005 (428 afisari)
 Hristos se naste, Slaviti-L (267 afisari)
 Anii lui Traian Basescu (172 afisari)
 Bomba Tanacu (111 afisari)
 Petre Pandrea. Un stoic rural?(II) (109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00777 sec.