Ziua Logo
  Nr. 3512 de vineri, 23 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Pace cu Bechtel
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a finalizat ieri renegocierea contractului cu firma americana Bechtel pentru construirea autostrazii Transilvania, noua structura a intelegerii aducand Romaniei o economie de 126 milioane de euro, a declarat ieri, ministrul de resort, Gheorghe Dobre. "Am prezentat in Guvern, nota privind renegocierea contractului, care a fost aprobata. Bechtel a acceptat scrisoarea de garantie, conform legislatiei din Romania. In plus, au fost aduse clarificari unor termeni contractuali, care duc la o anumita coerenta a contractului", a continuat Dobre. Potrivit ministrului, serviciile de�proiectare au fost transferate de la Bechtel la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Dobre a mai precizat ca, in curand, urmeaza sa fie semnat un act aditional la contract. In urma renegocierii, Bechtel va primi in fiecare an un avans de cel mult 30% din valoarea anuala a lucrarilor, suma care va fi justificata la sfarsitul anului. Pentru anul viitor, compania americana va primi un avans de cel mult 30 milioane de euro. Proiectul constructiei autostrazii Brasov-Bors a inceput in 2004 si se va incheia in 2012, avand o valoare totala de peste doua miliarde de euro. (C.P.)
Protocol pentru Krivoi Rog
Ucraina va incheia in curand protocoale cu Romania si Slovacia pentru stabilirea procedurilor de vanzare a combinatului siderurgic de la Krivoi Rog, unde cele trei parti sunt coproprietare, potrivit publicatiei Ukrainian Journal, transmite Mediafax. Protocoalele vor stipula faptul ca Ucraina isi va vinde participatia la combinat, prin intermediul unei licitatii, urmand ca firma castigatoare sa ajunga la un acord cu Romania si Slovacia, a declarat ministrul ucrainean pentru Industrie, Volodimir Sandra. Romania a participat, incepand din 1987, la realizarea combinatului minier de imbogatire a minereurilor acide cu continut de fier de la Krivoi Rog. Sumele investite de partea romana se ridica la aproximativ 800 de milioane de dolari. Desi detine majoritatea in proiect, din care s-au retras in timp fosta Republica Democrata Germana, Cehia si Bulgaria, partea ucraineana a oprit finantarea lucrarilor. Anul trecut, statul roman a imputernicit compania LNM Holdings sa negocieze, pentru partea romana, conditiile de finalizare a lucrarilor la combinatul Krivoi Rog, dupa ce ani la rand Romania a alocat bani prin bugetul de stat pentru conservarea lucrarilor incepute. Soarta combinatului siderurgic de la Krivoi Rog a fost unul dintre subiectele economice abordate in cursul unei intrevederi care a avut loc in noiembrie, la Bucuresti, intre ministrul de Externe Mihai Ungureanu si omologul sau ucrainean, Boris Tarasiuk. (G.M.)
Lansare Eurolines
Eurolines Romania a inaugurat, la inceputul acestei luni, o noua linie de autocar, avand ca destinatie Budapesta-Ungaria, pretul unui bilet fiind de 13 euro. Potrivit unui comunicat de presa, din Budapesta exista o legatura spre Italia, la pret de 33 Euro. Eurolines Romania detine cea mai mare retea de agentii de tursim din tara, cu 46 de agentii in Romania si 7 in Germania. Dintre aceste 46 de agentii, 17 sunt acreditate IATA, adica pot emite bilete de avion. In plus, holdingul Eurolines pregateste introducerea pe piata a unui card de fidelizare care sa ofere clientilor proprii avantaje la procurarea diverselor servicii, respectiv bilete de autocar, bilete de avion, cazari in toata lumea, tursim intern si international, asigurari medicale si de calatorie, rent-auto. (P.M.P)
A r h i v a
  Bilant RATB    
  CFR suplimenteaza trenurile de Sarbatori    
  Capitala functioneaza cu program special    
  Stiri pe scurt    
  1 leu de la Mos Guvern    3 comentarii
  Sorin Oprescu "baricadat" la Elias    10 comentarii
  Premii de excelenta in hepatologie    
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea care a declansat macelul de la Otopeni (55 afisari)
 Bilant RATB (41 afisari)
 1 leu de la Mos Guvern (38 afisari)
 Marturii din 23 decembrie (37 afisari)
 Expozitii la sfarsit de an (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00809 sec.