Ziua Logo
  Nr. 3511 de joi, 22 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Splendorile Chinei" si temele de acasa
Ieri (21 decembrie) au fost deschise la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti doua expozitii cu tematica diferita.
Prima, organizata in colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din Romania, prezinta fotografie - "Splendorile Chinei. Expozitie dedicata valorilor de patrimoniu natural si cultural". In cele aproximativ 60 de fotografii sunt surprinse situri de notorietate - Marele Zid, Palatul Imperial, supranumit si Orasul Interzis, resedinta imparatilor din dinastiile Ming si Qing, Templul, padurea si resedinta lui Confucius de la Qufu si Mormintele imperiale ale dinastiilor Ming si Qing, acestea din urma cel mai recent adaugate pe lista Patrimoniului Mondial al Siturilor Culturale. Nu lipsesc fotografiile dedicate siturilor naturale - Muntii Huangshan, loc important de cercetare a erei cuaternare a Pamantului, si Muntele Taishan, considerat simbol al cerului, loc in care se aduceau ofrande Cerului si Pamantului. "Splendorile Chinei" vor putea fi admirate pana pe 19 februarie 2006.
Cea de-a doua expozitie, care va ramane deschisa pana pe 22 ianuarie 2006, este "Gala intalnirilor de duminica". Aceasta prezinta temele pentru acasa realizate de-a lungul anului de catre copiii participanti la programul interactiv si interdisciplinar "Intalnirea de duminica". Lucrarile sunt expuse pe sectiuni: pictura si desen, muzeologie - diorame, colectii particulare, referate, fotografie originala etc. Singura conditie pentru a intra ca expozant la acest eveniment este ca lucrarea participantului sa fie originala si realizata de catre un copil. Publicul are posibilitatea sa voteze cea mai buna lucrare.
Pe perioada sarbatorilor, Muzeul Antipa va functiona dupa urmatorul program: 24, 25, 31 decembrie si 1 ianuarie, inchis; in restul zilelor, intre orele 10.00-18.00. (L.D.)
A r h i v a
  Teatru la spartul targului    
  Radio Romania Cultural se pregateste de Craciun si Anul Nou    
  Interferente artistice    
  Pomul de Craciun    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Milea a ordonat sa nu se traga! (441 afisari)
 Marea Neagra, rusii si Argetoianu (328 afisari)
 Diversiune grosolana la Judecatoria Mizil in dosarul MFA (294 afisari)
 Cei mai iubiti zece romani in 2005 (255 afisari)
 Amenzi majorate pentru soferii fara RCA (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00708 sec.