Ziua Logo
  Nr. 3511 de joi, 22 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sarbatori radiofonice
Radio Romania Cultural se pregateste de Craciun si Anul Nou
De Craciun redescoperim savoarea si bucuria vietii, reinvatam sa fim alaturi de cei dragi si, cumva, devenim mai toleranti cu semenii nostri. Radio Romania Cultural (RRC) le-a pregatit ascultatorilor o seama de editii speciale ale emisiunilor de peste an, dar a gandit si programe deosebite, unele dintre ele cu caracter muzical. Printre acestea "Intermezzo muzical de sarbatori" (orele 7.15), "Varietati... hibernale" (orele 10.00), "Punct si contrapunct" (orele 10.30) si "Povesti muzicale de sarbatori" (orele 12.00).
Si pentru ca adevaratii eroi ai sarbatorilor de iarna sunt copiii, RRC are, de luni pana vineri, cu incepere de la orele 9.05, emisiuni realizate special si... botezate pe limba celor mici: "Mosu' la Cultural", "Daruri pentru Mos Craciun", "Ninsa ramura de brad", "Veste-poveste", "Anul nou, cu bucurie!", "Vis de iarna" si "Minimegastar in sarbatoare - 10 ani".
La RRC, "Ora teatrului radiofonic" incepe la 22.00, cand pot fi ascultate piese deosebite, precum "Chirita in Iasi" de Vasile Alecsandri, "Boemii" de Ion Minulescu, "O noapte de vis" - muzical dupa "Visul unei nopti de iarna" de Tudor Musatescu, "Pogoara iarna" de Maxwell Anderson sau "Mantaua" de Gogol.
Realizatorii "Matinalului cultural" pregatesc si ei numeroase suprize si editii speciale. In seara zilei de 31 decembrie, de la orele 19.00, Magdalena Tara isi invita ascultatorii la o "Calatorie in jurul lumii" ce va cuprinde mesaje si urari din partea ambasadorilor acreditati la Bucuresti, insotite de dedicatii muzicale specifice tarii lor de origine (emisiune care se va relua pe 1 si 2 ianuarie dimineata).
Ultima emisiune a anului 2005 la RRC va fi "Lumea si muzica". (L.I.)
A r h i v a
  Teatru la spartul targului    
  Interferente artistice    
  "Splendorile Chinei" si temele de acasa    
  Pomul de Craciun    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Milea a ordonat sa nu se traga! (441 afisari)
 Marea Neagra, rusii si Argetoianu (328 afisari)
 Diversiune grosolana la Judecatoria Mizil in dosarul MFA (294 afisari)
 Cei mai iubiti zece romani in 2005 (255 afisari)
 Amenzi majorate pentru soferii fara RCA (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00705 sec.