Ziua Logo
  Nr. 3511 de joi, 22 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Pitestiul iese in strada pentru Mutu
-- Fanii lui FC Arges picheteaza astazi Prefectura intr-o manifestatie care are ca scop sustinerea "Briliantului" in tentativa acestuia de a prelua clubul din Trivale
Foto: Mediafax
Suporterii lui FC Arges continua sa spere ca Adrian Mutu se va implica financiar la clubul din Trivale, chiar daca la ultima sedinta a actionarilor s-au decis respingerea ofertei pe care a facut-o "Briliantul" si majorarea de capital. La fel ca si atunci, fanii "alb-violeti" sunt gata pentru un protest prin care sa-si manifeste sustinerea pentru Mutu. Astfel, astazi, intre orele 12-13, in Piata Vasile Milea din Pitesti va avea loc o manifestatie oraganizata de Ultra Viola, una dintre componentele galeriei argesene. "Pitesteni, aratati ca va pasa!" - acesta este sloganul manifestatiei care are ca obiect sustinerea lui Mutu in intentia lui de a investi la FC Arges si chiar a preluarii pachetului majoritar. Manifestatia este autorizata de Primaria Pitesti in urma cererii cu numarul 55022/19.12.2005 si autorizeaza adunarea publica - pichetare in fata Prefecturii judetului Arges intre orele 12-13. Inainte de AG, sefii clubului au anuntat ca gruparea din Trivale este in pragul falimentului. Dupa ce Gigi Becali, Gigi Netoiu, Ilie Badea-Stanescu si, mai ales, Adrian Mutu au anuntat ca sunt dispusi sa preia clubul, actualii actionari au "intors-o" si au majorat capitalul. In ceea ce-l priveste pe Mutu, se pare ca la mijloc este vorba despre o rivalitate intre Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean, un fel de "baron" de Arges, si Constantin Stroe, fost presedinte al clubului, actual director general-adjunct la "Dacia-Renault" si unul dintre oamenii pe care "Briliantul" i-ar dori in conducerea lui FC Arges. Mai mult, Nicolescu este foarte bun prieten cu Gigi Netoiu, unul dintre sustinatorii din umbra ai clubului din Trivale. Suporterii ii reproseaza lui Nicolescu, pe langa respingerea ofertei lui Mutu, si faptul ca prefera sa aloce 600.000 de euro din banii publici catre FC Arges, in conditiile in care aceasta suma poate fi atrasa din surse private.
Juventus l-a oferit pe Mutu lui Betis
Ieri, intr-un articol din cotidianul britanic "The Sun", Mutu spune ca a demonstrat lumii intregi ca are caracter, deoarece a reusit sa-si revina dupa suspendarea de sapte luni dictata de Federatia Engleza de Fotbal (FA), ca urmare a faptului ca a fost depistat pozitiv la un control antidoping. "M-am maturizat. Am inteles ca viata mea trebuie sa se desfasoare intr-un oras precum Torino si la o echipa atat de mare ca Juventus. Te simti protejat, iar acest lucru iti permite sa te concentrezi doar pentru a castiga. Am aratat lumii intregi si in special mi-am demonstrat mie ca am�caracter", a�declarat Mutu. "The Sun" noteaza ca Mutu nu a reusit sa-si castige un loc de titular la Torino, dar este decis sa lupte pentru a intra in planurile antrenorului Fabio Capello. "Capello mi-a oferit multe, de aceea voi juca chiar si pe alt post. Sunt mai mult decat fericit la Juventus", a subliniat Mutu. Cu toate acestea, "Briliantul" ar putea fi cedat de Juventus la Betis Sevilla, in schimbul mijlocasului Joaquin Sanchez, a anuntat ieri "Corriere dello Sport". Capello il doreste in mod expres pe internationalul spaniol, cotat la 20 de milioane de euro. Pentru a micsora suma de transfer a lui Joaquin, torinezii au propus o suma de bani si cedarea lui Mutu. Betis Sevilla ocupa ultimul loc in clasamentul campionatului spaniol si este calificata in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a ocupat locul trei intr-o grupa a UEFA Champions League din care au mai facut parte FC Liverpool, Chelsea Londra si Anderlecht Bruxelles. (MIG)
A r h i v a
  Fl. Dumitru consemnat in Ghencea    
  Andone pe picior de plecare    1 comentariu
  Stelistii vor Cupa UEFA    
  Gala Fotbalului Romanesc la Cercul Militar    
  Tariceanu: "Vreau ca grila de premiere sa nu fie egalitarista"    
  Stiinta s-a inecat la mal in Top Teams Cup    
  Iacov vrea politicieni in fotbal    
 Top afisari / comentarii 
 Milea a ordonat sa nu se traga! (441 afisari)
 Marea Neagra, rusii si Argetoianu (328 afisari)
 Diversiune grosolana la Judecatoria Mizil in dosarul MFA (294 afisari)
 Cei mai iubiti zece romani in 2005 (255 afisari)
 Amenzi majorate pentru soferii fara RCA (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00775 sec.