Ziua Logo
  Nr. 3510 de miercuri, 21 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Iliescu vrea recuzarea procurorului Voinea
Mircea PAUN - ZIUA foto
Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca procurorul Dan Voinea "s-a descalificat" prin declaratiile referitoare la evenimentele din 1989 si a precizat ca, probabil, va face demersuri "pentru a-l recuza". "Domnul Dan Voinea s-a descalificat. El, ca procuror, nu avea voie sa iasa cu asemenea declaratii publice", a afirmat Iliescu, citat de Mediafax. Fostul presedinte a adaugat ca Voinea a facut respectivele declaratii alaturi de "un personaj - domnul Maries - pe care nimeni nu-l cunoaste sa fi avut vreun rol activ in perioada revolutiei romane, nici la Televiziune, nici la baricada, nici la sediul CC". Ion Iliescu a mai spus ca este "inadmisibil" ca procurorul Dan Voinea sa faca un "cuplu" cu Maries. "Este inadimisibil, se descalifica ca procuror", a afirmat senatorul PSD. "Probabil ca o sa fac demersuri pentru a-l recuza, pentru ca nu are demnitatea necesara pentru asa ceva", a precizat senatorul PSD.
Luni, seful anchetatorilor care se ocupa de evenimentele din '89, generalul Dan Voinea, a declarat ca, dupa 22 decembrie, revolutia romana s-a transformat, printr-o diversiune "la televizor", din lupta impotriva comunismului intr-una contra unui inamic inexistent - teroristii. Astfel, potrivit lui Voinea, cei care au tras in oamenii stransi in piete dupa fuga lui Ceausescu au fost militieni, militari, securisti, garzi patriotice sau persoane care, in scopul de "a apara anumite institutii de teroristii care trageau in si din toate pozitiile", au primit armament si munitie. Toate evenimentele din decembrie 1989, din Romania, au fost dirijate de la centru, din Bucuresti, a apreciat seful anchetatorilor in dosarul Revolutiei, precizand ca in urma unei diversiuni, s-a indus, in mod fals, ideea existentei teroristilor.
"Juridic, nu putem spune decat ca impotriva invinuitilor, printre care si Ion Iliescu, s-a inceput urmarirea penala. Initial, dosarul a inceput ca unul in rem (dosar penal in care nu se cerceteaza persoane anume, ci fapte petrecute, n. red.) pentru ca, pe parcurs, odata cu declaratii de martori si probe adunate, sa avem si persoane cercetate", a mai spus Voinea. De asemenea, procurorul militar a mai precizat ca toate persoanele care au condus diversiunea legata de teroristi ar putea raspunde penal pentru instigare la omor. (D.E.I.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Sa-l traducem pe Tautologul Sef ( Bestia Dementa Moral):   de Changeman
Se strange latul   de Impartial
Plin de dorinte aceasta baragladina !   de Aladin
cetateanu ilici tre sa taca...   de costy
A r h i v a
  CNSAS face pe prostul    10 comentarii
  Gasca lui Lupascu pleaca din CSM    5 comentarii
  Procurorii din dosarul stenogramelor, dati pe mana CSM    
  Premiul GDS pentru Macovei    2 comentarii
  Abuzati si neglijati, milioane de copii devin invizibili    
  Misiune: Umflati gogoasa teroristilor!    6 comentarii
  Aniversarea Revolutiei, fara revolutionari    1 comentariu
  Judecatoarea Hrebenciuca    
  Tariceanu se paruieste cu PSD    2 comentarii
  Ariel Sharon a invins atacul cerebral    12 comentarii
  E(r)ste BCR    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basarabenii si bucovinenii, discriminati prin neaplicarea Legii 290/2003 (1130 afisari)
 Misiune: Umflati gogoasa teroristilor! (126 afisari)
 Povesti erotice inramate familial (100 afisari)
 Banca Centrala a Italiei, in deriva (33 afisari)
 Ariel Sharon a invins atacul cerebral (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.