Ziua Logo
  Nr. 3510 de miercuri, 21 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Aniversarea Revolutiei, fara revolutionari
-- Parlamentarii au facut teatru
Senatorii si deputatii au sarbatorit ieri intr-o sedinta comuna si somnolenta implinirea a 16 ani de la Revolutie, eveniment de la care au absentat tocmai revolutionarii. Parlamentarii au ascultat aparent, cu atentie, discursurile colegilor care au vorbit despre momentele esentiale din desfasurarea Revolutiei, documentele si consecintele acesteia. Ideile expuse la tribuna Parlamentului nu au prezentat un interes prea mare pentru alesii prezenti in sala, multi dintre acestia preferand ori sa rasfoiasca ziarele, sa testeze calitatile telefoanelor mobile, ori sa iasa si sa schimbe impresii in afara salii de sedinta. Interventia "artistica" a deputatului Dan Iosif, erijat in vocea martirilor Revolutiei din Decembrie 1989, a mai dezmortit audienta. Exponentul parlamentar al martirilor si-a inceput declaratia cu rostirea rugaciunii ortodoxe "Tatal Nostru", ca element reprezentativ pentru evenimentele din decembrie 1989. Tonul patruns de emotie al lui Dan Iosif a ridicat toti parlamentarii in picioare. La sfarsitul rugaciunii, si senatori si deputatii si-au facut, smeriti, semnul crucii. "Unde este respectul pe care vi-l cerem de 16 ani?", a rasunat retoric "vocea martirilor". "Cautati tot timpul criminali, cautati asasini, cautati teroristi, dar pe noi de ce ne cautati doar in asemenea momente?", a continuat, patruns de rolul sau, Dan Iosif .
Deputatul Mircovici, imbracat in cearsaful mortii
Al doilea moment-condiment al sedintei solemne l-a constituit deputatul de Timis Nicolae Mircovici, parlamentar din partea Uniunii Bulgare din Banat. Costumat simbolic intr-un cearsaf care a apartinut unui revolutionar timisorean, deputatul a defilat mandru prin Parlament, pentru ca toata lumea sa poata remarca lozincile scrise pe bucata de material: "Libertate", "Democratie" si "Jos criminalii". "Acesta a fost un cearsaf. In 20 decembrie 1989, muncitorul Ion Marcu, simbolul Revolutiei timisorene, a imbracat acest cearsaf pentru a merge la intalnirea cu Bobu si Dascalescu. Marcu a imbracat acest cearsaf ca fiind cearsaful mortii", a explicat Mircovici, "depozitarul" cearsafului, pe care apare si scrisul presedintelui Ion Iliescu: "Glorie eroilor Timisoarei".
Mircovici a remarcat cu tristete in glas ca de la sedinta comuna au lipsit tocmai revolutionarii, lasandu-i astfel pe cei "care in 20 decembrie 1989 erau la cafele sau chiar la Comitetele Judetene de partid", "sa vorbeasca frumos despre Revolutie".
Valentina DELEANU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Dar totusi ...   de Harbuzache
A r h i v a
  CNSAS face pe prostul    10 comentarii
  Gasca lui Lupascu pleaca din CSM    5 comentarii
  Procurorii din dosarul stenogramelor, dati pe mana CSM    
  Premiul GDS pentru Macovei    2 comentarii
  Abuzati si neglijati, milioane de copii devin invizibili    
  Misiune: Umflati gogoasa teroristilor!    6 comentarii
  Iliescu vrea recuzarea procurorului Voinea    4 comentarii
  Judecatoarea Hrebenciuca    
  Tariceanu se paruieste cu PSD    2 comentarii
  Ariel Sharon a invins atacul cerebral    12 comentarii
  E(r)ste BCR    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basarabenii si bucovinenii, discriminati prin neaplicarea Legii 290/2003 (1130 afisari)
 Misiune: Umflati gogoasa teroristilor! (126 afisari)
 Povesti erotice inramate familial (100 afisari)
 Banca Centrala a Italiei, in deriva (33 afisari)
 Ariel Sharon a invins atacul cerebral (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00791 sec.