Ziua Logo
  Nr. 3509 de marti, 20 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Basescu grabeste fuziunea
Mesajul lui Traian Basescu, de la bilantul Aliantei PNL-PD, va grabi discutiile legate de fuziunea celor doua partide, a apreciat ieri liderul democrat Emil Boc. El a mentionat ca o decizie referitoare la acest proces va fi luata in prima parte a anului viitor. "Este cert ca mesajul unui co-presedinte fondator al Aliantei are un impact politic si va genera o dezbatere mai rapida asupra acestei teme", a subliniat Boc. El a recunoscut ca nu poate estima daca aceasta fuziune se va realiza, dar este cert ca provocarea lansata duminica va grabi discutiile pe marginea acestui subiect. "Sunt convins ca in prima parte a anului viitor se va lua o decizie intr-un sens sau altul", a insistat liderul PD. El a aratat ca detaliile legate de fuziune vor fi discutate in structurile partidului si, apoi, in cele ale Aliantei. Boc a tinut sa adauge ca, oricum, democratii nu abandonasera tema fuziunii, dar nu au socotit-o prioritate imediata. Presedintele Traian Basescu le-a cerut, duminica, liberalilor si democratilor, la reuniunea de bilant a primului an de guvernare, sa renunte la orgolii si sa realizeze fuziunea dintre cele doua partide. "In zona publica apare o incertitudine a viitorului politic al Aliantei, al carei proiect a ramas la jumatate. Tinta era sa se transforme intr-un singur partid, prin fuziune", a explicat Basescu, in fata celor peste 800 de liberali si democrati prezenti la reuniune. El le-a transmis liberalilor si democratilor sa renunte la orgolii, daca sunt oameni politici si sa faca fuziunea.
PD Covasna, impotriva
Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a afirmat ieri ca PD si PNL nu ar trebui sa fuzioneze si a spus ca nu este momentul pentru fuziunea dintre cele doua partide.
"Trebuie niste clarificari ideologice. Pe plan european, exista un curent popular si unul liberal si, ca sa aduni laolalta aceste doua doctrine, este destul de greu", a precizat liderul PD Covasna, citat de Mediafax. El a aratat ca, in cazul unei fuzionari, este nevoie sa se decida spre ce doctrina se va merge, astfel ca unul dintre partide va trebui sa renunte la curentul din care face parte. "In orice caz, fiind un proces de lunga durata, nu cred ca in acest mandat va avea locfuziunea", a mai spus Gheorghe Baciu.
El a mai atras atentia ca liberalii si democratii, in primul rand, ar trebui sa se concentreze pe "a tine vesnic treaz in mintea electoratului toate marsaviile fostului Guvern". El a mai facut referiri si la Legea statutului minoritatilor nationale. In conditiile in care Europa nu conduce politic Romania, "nu suntem obligati sa acceptam autonomia culturala", a spus Baciu. (R.G., A. H.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Cred ca el grabeste fisiunea,   de Pinkie
Nu e nucleara, insa poate face in orice moment bum!   de costy
A r h i v a
  Opris acuza haosul finantarilor europene    
  Pregatirea aderarii la UE    1 comentariu
  PD vrea amendarea Statutului    
 Top afisari / comentarii 
 Teroristii tovarasului (178 afisari)
 Stefan Hrusca din Ieud (107 afisari)
 Colinde, colinde, colinda Craciunul! (106 afisari)
 Cu "Badaranii" in jurul tarii (87 afisari)
 Din Germania, a disparut "Goliat" (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00700 sec.