Ziua Logo
  Nr. 3506 de vineri, 16 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Seful scolilor bucurestene si-a dat demisia
foto: mediafx
Inspectorul Scolar general Gheorghe Alexe (foto) a anuntat, ieri dimineata, ca isi da demisia, ca urmare a faptului ca ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a decis sa o pastreze in functie pe directoarea Scolii Centrale, Svetlana Bodnaras. Alexe a declarat ca "am considerat si consider incidentul de la Scola Centrala ca fiind deosebit de important prin prisma elementelor cazului, de o gravitate deosebita si, in egala masura, prin consecintele pe care acesta le poate avea pe viitor". Ca urmare a acestor considerente, "cred cu tarie ca pastrarea in functie a directoarei Svetlana Bodnaras reprezinta o legitimare a neimplicarii directorilor de scoli in procesul de stopare a violentei in scoli si o abdicare de la cele stipulate in mod expres de Ordinul nr. 5016 din 20 noiembrie 2005, privind intensificarea activitatilor de ordine publica si cresterea sigurantei civile in zona unitatilor de invatamant emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii", a mai spus Gheorghe Alexe. Fostul inspector general considera ca mentinerea in functie a directoarei Bodnaras "este o decizie a Ministerului Educatiei care afecteaza imaginea institutiei pe care o conduc si ii stirbeste, iremediabil, autoritatea", dar, in acelasi timp, "decizia ma afecteaza si pe mine in plan individual".
Inspectorul a atentionat ca "ca invalidarea deciziei Consiliului de Administratie a ISMB din data de 8.12.2005 ridica o problema serioasa din perspectiva consecintelor acestui caz, creand nu unul, ci doua precedente periculoase: pe de-o parte este stirbita autoritatea inspectoratului, iar pe de alta parte dispare responsabilitatea directorilor de a gestiona corect situatii de acest tip".
Cu o zi inainte, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a anuntat intr-o conferinta ca a respins solutia data de ISMB in scandalul de la Scoala Centrala, prin care directoarea Svetlana Botnaras era considerata responsabila pentru tragicele evenimente si, prin urmare, s-a propus demiterea ei. Ministrul Educatiei a declarat ca nu directoarea e vinovata si a acuzat ISMB de proasta gestionare a crizei iscate cu acest prilej. Mihail Hardau, referindu-se la inspectorul scolar Gheorghe Alexe, a afirmat ca acesta a reactionat cu lentoare, dovedindu-si incapacitatea de a tine sub cotrol o astfel de situatie. Cu aceeasi ocazie, ministrul a anuntat ca nu va accepta dosarul de candidatura a lui Alexe, pentru functia de inspector general scolar al Capitalei, in momentul de fata postul fiind ocupat de profesorul Alexe provizoriu, ca urmare a demisiei fostei conduceri a ISMB. Reactii din partea unor profesori au aparut imediat, in special la adresa ministrului Educatiei, unii dascali considertnd ca directoarea scolii se face vinovata direct de modul in care s-au desfasurat evenimentele la Scoala Centrala, prin incalcarea flagranta a regulamentului unitatilor de invatamant.
Mihaela JITEA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Re: S-a facut dreptate!   de SVA
S-a facut dreptate!   de Gargantua
A r h i v a
  Aviara ocoleste Capitala    1 comentariu
  Premierea dobitoacelor    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Padurea celor 80 de fetusi (233 afisari)
 Revista presei culturale (97 afisari)
 Sub mantaua lui Sofocle (90 afisari)
 Icoane si colinde Expozitie la Externe (65 afisari)
 Macovei vs Chiuzbaian (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00799 sec.