Ziua Logo
  Nr. 3505 de joi, 15 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Goana dupa medalii
-- Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va intalni, diseara, de la ora 20, campioana olimpica en-titre Danemarca, intr-un meci care va decide liderul grupei a II-a semifinale din cadrul Mondialelor gazduite de Rusia
Handbalul romanesc se afla la doar un pas de podiumul mondial, dupa ce reprezentativa feminina pregatita excelent de cuplul de antrenori format din Gheorghe Tadici (foto dreapta) si Dumitru Musi a acumulat sapte victorii din tot atatea meciuri disputate de la startul intrecerilor gazduite de Rusia. Si cum tricolorele au deja in buzunar vizele pentru semifinalele Mondialelor, meciul cu laureata olimpica de la Atena, Danemarca, programat sa se desfasoare, in aceasta seara, de la ora 20, in Palatul Sporturilor din Sankt Petersburg, are ca miza doar suprematia din grupa a II-a semifinala. "Sper sa facem un joc frumos cu Danemarca. Daca va fi sa pierdem, ceea ce nu cred, nu va fi nici o tragedie, e normal sa apara o relaxare. Eu sper, insa, sa le tin pe fete in priza, dar daca vom pierde, le vom castiga cu siguranta pe urmatoarele doua, care sunt mult mai importante", a declarat, ieri, Gheorghe Tadici, dupa care a adaugat ca se bucura de faptul ca Rusia si Ungaria, celelalte doua echipe deja calificate in careul de asi din grupa a I-a semifinala, vor juca inaintea Romaniei. "In acest fel, putem alege cu cine vom juca in semifinale. Vom vedea ce va fi! Facem totul pas cu pas si trebuie doar sa ne facem jocul si in fata campioanei olimpice. Deocamdata, suntem fericiti ca am ajuns in semifinale si ne-am depasit obiectivul", a mai spus Tadici, care a urmarit, marti seara, meciul dintre Rusia si Norvegia, castigat de gazde cu scorul de 26-22. Pe de alta parte, eroina meciului cu Germania, "cerberul" Luminita Hutupan-Dinu, si-a amintit ca Romania are un avantaj moral in fata campioanei olimpice, deoarece in ultimele doua confruntari oficiale a obtinut o victorie, 25-24 la Euro 2004, si o remiza chiar la Aarhus, 28-28 la World Cup 2005. "Ne vom bate si cu danezele, pentru ca Danemarca si Norvegia au dominat lumea handbalului in ultimii ani. Acum, insa, vine tare din urma Romania!", a subliniat optimista Hutupan, convinsa ca tricolorele se pot bate cu sanse reale pentru laurii mondiali.
La fel de increzatoare in potentialul echipei noastre s-a aratat si coordonatoarea de joc Narcisa Lecusanu, revenita la Nationala dupa o lunga absenta. "Important este ca suntem unite si putem lua o medalie pentru toti cei de acasa care isi doresc acest lucru. Sper si cred ca vom juca cu Ungaria in semifinale iar apoi finala va fi a noastra", a concluzionat Lecuseanu.
Reamintim ca inaintea ultimelor meciuri din grupele semifinale, Rusia, Ungaria si Romania au acumulat cate opt puncte, in vreme ce Danemarca se afla la doar un punct in urma tricolorelor, fapt care avantajeaza Romania, deoarece are la indemana in meciul de azi si varianta unui meci egal.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Iordanescu a ratat finala CM    3 comentarii
  Steaua in vacanta la Berlin    
  CUPA UEFA - ETAPA A 5-A    
  Dan Petrescu: "Am plecat pentru ca nu am fost multumit"    
  Hagi: "Soarta lui Moldovan o decide Iancu"    
  Frank detine licenta UEFA PRO    
  Dus rece pentru ZIUA    
  Tricolorele laudate si in presa germana    
  Hotii la bagaje!    1 comentariu
  Mihaela Melinte, bronz la Jocurile Francofone    
  Tricolorii aduna victorii pe gheata    
  Marta Baroga in "Hall of Fame" la haltere    
 Top afisari / comentarii 
 Sarbatorile "laice" de Craciun (244 afisari)
 Iarba verde din romane (209 afisari)
 DGL Land investeste in Romania (60 afisari)
 Prapad in Bucuresti la un cutremur de 7,5 grade (41 afisari)
 RATB merge cu Mercedes (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.