Ziua Logo
  Nr. 3505 de joi, 15 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Bursucul" si-a luat aseara la revedere de la fotbalistii Sportului
Dan Petrescu: "Am plecat pentru ca nu am fost multumit"
-- Noul antrenor al Wislei a precizat ca a parasit Romania dupa ce Gica Popescu a pierdut alegerile de la FRF, iar Craciunescu a fost dat afara de la CCA
Foto: MEDIAFAX
Dan Petrescu (foto) a organizat ieri o ultima conferinta de presa la sediul clubului Sportul Studentesc, de care se desparte pentru a prelua, de la 1 ianuarie, echipa poloneza Wisla Cracovia. "Plecarea mea a venit si pentru ca nu am fost multumit de unele lucruri din tara. Am spus-o clar ca daca domnul Craciunescu nu va fi seful arbitrilor si Popescu nu va castiga alegerile voi pleca. M-am tinut de cuvant. Asta nu inseamna ca daca nu faceam acea declaratie refuzam oferta celor de la Wisla Cracovia", a spus Petrescu. Tehnicianul a semnat joia trecuta un contract cu liderul din Polonia si a afirmat ca isi doreste sa aiba ca antrenor acelasi succes pe care l-a avut si ca jucator. "Wisla este pe primul loc in clasament, a castigat ultimele trei campionate si eu sunt un baiat ambitios. Vreau sa joc si eu in cupele europene, sa castig un titlu. Puteam sa stau la Sportul, fara prea mari presiuni, pe un salariu bun, dar eu vreau ceva mai mult de la viata. Este un risc foarte mare pentru mine, pentru ca ei nu accepta locul doi. Orice altceva in afara de primul loc pentru mine ar fi o catastrofa. O greseala acolo imi va fi fatala", a mentionat tehnicianul.
Negocieri pentru Fl. Petre
"Ca ambitii, polonezii, la fel ca romanii, vor foarte mult. Ei n-au intrat niciodata in grupele Ligii si asta vor in primul rand sau macar in grupele Cupei UEFA. Acestea sunt si obiectivele mele. In afara campionatului, bineinteles, care lor li se pare ceva simplu, dar mie nu prea", a adaugat Petrescu. El a precizat si ca isi doreste mai multi jucatori romani la Wisla. "Doresc foarte multi jucatori romani, sunt cativa si de la Sportul, cei mai buni, dar din pacate bugetul clubului Wisla nu este asa de mare. Asa ca nu ne permitem sa luam jucatorii pe care mi-i doresc cel mai mult. Am facut o lista pe care am lasat-o la club, unde sunt si cativa fotbalisti romani. Dar va fi greu pentru ca am negociat eu personal pentru acestia si mi-am dat seama ca Wisla nu va putea plati acele sume. Va trebui sa ne orientam spre jucatorii mai ieftini, mai tineri din alte tari", a spus Petrescu, mentionand ca in momentul de fata Wisla este in tratative doar cu doi jucatori polonezi. De asemenea, Petrescu a admis ca Dinamo nu a cerut foarte mult pe Florentin Petre, urmand ca sefii de la Wisla sa se aseze la masa negocierilor atat cu "cainii", cat si cu jucatorul.
Steaua si Nationala de nerefuzat
"Bursucul" a declarat ca se desparte ca prieten de patronul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman, precizand ca aseara urma sa-i invite pe jucatori la masa pentru a-si lua "la revedere". "Fara ajutorul lor nu cred ca o alta echipa m-ar fi ofertat. Sunt sigur ca ei de la mine au invatat ca nu trebuie sa cedeze niciodata", a adaugat Petrescu. El si-a dezvaluit si aspiratiile din Romania: "Daca Steaua ma oferta a doua oara imi era foarte greu dupa ce i-am mai refuzat o data. Daca era Steaua ma gandeam bine daca plec sau nu. Steaua si echipa nationala ar fi fost echipele pe care n-as fi putut sa le refuz. Ma gandeam de doua ori daca era vorba de Steaua. Dar probabil ca era mai greu cu domnul Siman", a spus Petrescu. "Nu am reziliat contractul cu Dan. Este timp destul", a explicat Vasile Siman, patronul Sportului. Oficialul gruparii din Regie a precizat insa ca plecarea lui Dan Petrescu a fost neconditionata. "Eu stiam ca principiu ca el nu se simte foarte bine aici, dar nu legat de Sportul. Iar noi n-am avut niciodata probleme personale, ci doar referitoare la fotbal", a adaugat Siman. Intrebat cine il va inlocui pe Dan Petrescu pe banca tehnica a formatiei Sportul, patronul a raspuns: "La ora actuala nu am luat inca o decizie. Cand vom hotari ceva vom anunta. Pentru a veni aici, un tehnician trebuie sa accepte realitatea de la Sportul, sa aiba o anumita conceptie de joc, sa aiba anumite principii, sa nu caute scuze in alta parte decat in interiorul echipei si sa poata sa impuna o anumita disciplina in cadrul unui lot. Pentru ca nu e deloc usor sa antrenezi pe Sportul". (B.G.)
Revolutie la Wisla
Cotidianul polonez "Gazeta Wyborcza" de ieri noteaza ca Dan Petrescu a facut o adevarata revolutie la Wisla. "Bursucul" s-a intalnit cu echipa, apoi cu fostul antrenor, Tomasz Kulawik, dar cea mai lunga discutie a avut-o cu directorul sportiv Grzegorz Mielcarski si cu portughezul Mario Branco, angajat de Wisla pe post de scout. "A trecut o jumatate de ora de la intalnirea cu noul antrenor si mie imi umbla prin cap vorbele �hard work� in continuare", a declarat capitanul Wislei, Arkadiusz Glowacki, foarte impresionat de intalnirea avuta luni cu Dan Petrescu. "O sa fie foarte greu. Chiar si de sarbatori trebuie sa tragem tare", a adaugat la randul sau atacantul Pawel Brozek. "Avem multe lucruri de rezolvat: transferuri, cantonamente in strainatate", nu ascunde Petrescu, fostul international roman intalnindu-se deja cu presedintele clubului, Boguslaw Cupial. "Cel mai important este ca presedintele Cupial vrea sa intareasca echipa, la fel ca mine", a spus Petrescu. Antrenorul roman a reformat echipa tehnica, doar asistentul Kazimierz Moskal ramanand in functie. (B.G.)
A r h i v a
  Iordanescu a ratat finala CM    3 comentarii
  Steaua in vacanta la Berlin    
  CUPA UEFA - ETAPA A 5-A    
  Hagi: "Soarta lui Moldovan o decide Iancu"    
  Frank detine licenta UEFA PRO    
  Dus rece pentru ZIUA    
  Tricolorele laudate si in presa germana    
  Goana dupa medalii    
  Hotii la bagaje!    1 comentariu
  Mihaela Melinte, bronz la Jocurile Francofone    
  Tricolorii aduna victorii pe gheata    
  Marta Baroga in "Hall of Fame" la haltere    
 Top afisari / comentarii 
 Sarbatorile "laice" de Craciun (244 afisari)
 Iarba verde din romane (209 afisari)
 DGL Land investeste in Romania (60 afisari)
 Prapad in Bucuresti la un cutremur de 7,5 grade (41 afisari)
 RATB merge cu Mercedes (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01021 sec.