Ziua Logo
  Nr. 3505 de joi, 15 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua in vacanta la Berlin
-- "Militarii" joaca diseara in Germania, cu Hertha (ora 21.45 - in direct la TVR 1), in ultimul meci din grupa C a Cupei UEFA
foto: MEDIAFAX
Delegatia stelista a plecat ieri dimineata spre Germania, pentru meciul din aceasta seara cu Hertha Berlin, din etapa a 5-a, ultima, a grupei C din Cupa UEFA. Steaua este deja calificata pentru 16-imile de finala ale competitiei, insa locul pe care va termina grupa ii va decide adversdara din primavara (locul unu din grupa joaca impotriva unui loc trei din alta grupa; primul meci acasa, iar locul doi va intalni o echipa venita din Liga Campionilor, din cele care au terminat grupele pe locul trei; primul meci acasa). Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ieri, inaintea plecarii, ca nu stie ce loc ar fi mai bun pentru echipa sa, tinand cont de posibilii adversari din 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Nici nu stim daca este bine sa ne calificam de pe locul intai, sa jucam tot cu o echipa din UEFA, sau de pe locul doi, sa intalnim o echipa venita din Liga Campionilor. Gandindu-ma ca din Liga Campionilor putem intalni echipe precum Artmedia Bratislava, FC Thun sau Rosenborg Trondheim, parca mi-as dori asta. Cu toate acestea, un rezultat pozitiv ar creste cota fotbalului romanesc", a spus Stoica. Acesta a mai spus ca "jucatorii sunt impresionati de determinarea cu care joaca nationala de handbal feminin a Romaniei la Mondialul din Rusia si vor sa imprumute din tenacitatea lor in meciul cu Hertha". Referitor la declaratia antrenorului Oleg Protasov, care a spus ca Steaua mai are nevoie de cativa jucatori pentru a obtine performante, Stoica a raspuns: "Deocamdata, ne este foarte greu sa alegem jucatori tinand cont de valoarea celor care alcatuiesc acum lotul Stelei". Capitanul echipei, Mirel Radoi, a declarat ca Steaua merge la Berlin cu gandul de a castiga meciul cu Hertha. "Mergem sa castigam, sa ne facem jocul nostru, indiferent de locul pe care il vom ocupa la final", a spus Radoi. Intrebat daca aceasta deplasare este mai usoara decat celelalte, tinand cont ca echipa este deja calificata in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Radoi a raspuns: "Nu este deloc asa, dar daca ne gandim ca am putea inalni echipe mai slab cotate care vin din Liga Campionilor, vom veni invinsi de acolo", a afirmat jucatorul stelist. Radoi spera ieri dimineata ca si Dinamo sa se alature echipelor Steaua si Rapid in primavara europeana. "Chiar daca suntem rivali in campionat trebuie sa le tinem pumnii dinamovistilor si sa se califice in primavara europeana alaturi de noi si de Rapid", a completat Radoi. Finantatorul Gigi Becali considera deplasarea de la Berlin o vacanta, dar doar pentru oficiali si sotiile sau prietenele jucatorilor. "Deja mergem ca intr-o excursie, daca am luat si familiile. Noi am intrat in vacanta mai devreme, dar jucatorii nu, pentru ca trebuie sa castige grupa. Jucatorii trebuie sa castige ca sa ocupe locul intai in grupa, nu pentru Protasov", a spus Gigi Becali, care a precizat ca daca Steaua va avea putin noroc va reusi sa castige Cupa UEFA.
Doroftei: "Ii bat, daca nu joaca bine!"
Stelistii au ajuns la Berlin dupa-amiaza, dupa o calatorie de aproape doua ore. Zborul a fost efectuat cu un aparat Airbus A300-600, din delegatie facand parte peste 200 de persoane. In timpul zborului, jucatorii, care au fost insotiti de sotii si prietene, au citit ziarele, au dezlegat integrame si au ascultat muzica. Printre invitatii la Berlin ai conducerii se afla presedintele Pandurilor Tg. Jiu, Marin Condescu, presedintele Jiului Petrosani, Alin Simota, vicepresedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Alexandru Boc, si fostul arbitru Mircea Nesu, tatal fundasului stelist Mihai Nesu. Dupa sosirea la Berlin, stelistii s-au cazat la Grand Hotel Esplanade, un stabiliment de cinci stele, situat la 15 kilometri de aeroport si unde o camera single costa intre 115 si 195 euro, una dubla intre 125 si 220 euro, iar un apartament de lux ajunge pana la 2.300 euro. Hotelul este situat in centrul Berlinului, in vecinatatea Parcului Zoologic si la zece minute de Poarta Brandenburg, simbolul reunificarii Germaniei. De asemenea, Grand Hotel Esplanade este situat aproape de Potsdamer Platz si artera Kurfurstendamm, celebra pentru magazinele, restaurantele si cafenelele de lux. Capitala Germaniei se afla in plina perioada a reducerilor pentru sarbatorile de iarna. Fostul pugilist Leonard Doroftei, invitat la Berlin de conducerea FC Steaua, a declarat ca spera sa poarte noroc ros-albastrilor in meciul cu Hertha. "Sper sa port noroc Stelei. Fotbalul a inceput sa-mi placa si ma simt bine printre stelisti. Cred ca Steaua va invinge cu 2-0 si va atinge o performanta mai mare decat cea din sezonul trecut. Este o echipa de viitor. Gigi Becali a dorit sa fiu aproape de echipa si a glumit spunand ca poate ii bat pe jucatori daca nu evolueaza cum trebuie", a spus Doroftei.
Hoeness: "Meciul cu Steaua este crucial"
Managerul Herthei Berlin, Dieter Hoeness, a calificat meciul cu Steaua ca fiind unul "crucial" pentru formatia germana, informeaza site-ul "sportal.de". "Este un meci deschis oricarui rezultat, unul crucial pentru noi", a afirmat Hoeness, care considera ca un rezultat bun ar putea aduce liniste la club in perioada sarbatorilor. Gruparea din Berlin a fost marcata in ultima perioada de conflictul dintre Marcelinho si Niko Kovac, de plangerea depusa impotriva clubului de Wichniarek si de clasarea doar pe locul 5 in Bundesliga, unul care nu i-ar putea asigura prezenta in Liga Campionilor in sezonul viitor. Antrenorul Falko Goetz considera ca meciul cu Steaua este "o ocazie minunata pentru a demonstra ca spiritele s-au calmat" si ca echipa sa este favorita. "De noi depinde sa reusim sa devansam Steaua. Nu cred insa ca vor trata meciul cu superficialitate, pentru ca vor sa castige grupa", a afirmat Goetz. Potrivit site-ului "sportal.de", Goetz nu poate conta in partida cu Steaua pe Van Burik, care a suferit o ruptura musculara, si pe Pantelic, fara drept de joc in Cupa UEFA. De asemenea, Simunic este accidentat la un deget de la picior, iar Schroeder se afla in urma cu pregatirea. Sursa citata noteaza insa ca Fathi si Boateng vor fi apti pentru meciul cu Steaua.
In cautarea primei victorii "germane"
Daca Steaua este deja calificata pentru 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Hertha inca nu are asigurat acest lucru si are nevoie de victorie pentru a prinde primavara europeana. Pe de alta parte, un egal ar fi de ajuns Stelei sa castige grupa, situatie ce s-ar putea schimba doar in cazul unei improbabile victorii a Sampdoriei la patru goluri diferenta pe terenul echipei franceze RC Lens. Nici Hertha si nici Steaua nu au primit gol in Grupa C a Cupei UEFA pana acum, dar germanii nu au marcat decat o singura data, iar Steaua a facut-o de sapte ori.
Pentru Hertha va fi primul meci cu o echipa romaneasca, in vreme ce Steaua a jucat cu o reprezentanta a Germaniei pentru prima oara in 1957. Steaua a pierdut cu 4-2 in deplasare cu Borussia Dortmund, a invins acasa cu 3-1, iar in meci de baraj a pierdut cu 1-3, la Bologna, in primul tur al Cupei Campionilor Europeni. Steaua a intalnit si pe Bayern M�nchen, in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, editia 1971/72, fiind eliminata dupa 1-1 la Bucuresti si 0-0 in deplasare. Dortmund a mai intalnit Steaua in grupele Ligii Campionilor, in doua randuri: in 1995/96, Borussia a invins acasa cu 1-0 si a terminat la egalitate, 0-0, in Romania, iar in anul urmator a intrecut cu 3-0 la Bucuresti si cu 5-3 la Dortmund, in acel sezon castigand trofeul. Steaua se afla inca in cautarea primului succes pe pamant german, dupa 0-0 cu Bayern si trei infrangeri cu Dortmund. Meciul de la Berlin, din aceasta seara (ora 21,45), va fi arbitrat de o brigada olandeza, cu Pieter Vink la centru, Wilco Lobbert si Coen Droste arbitri asistenti, in timp ce rezerva va fi Bjorn Kuipers. (MIG)
A r h i v a
  Iordanescu a ratat finala CM    3 comentarii
  CUPA UEFA - ETAPA A 5-A    
  Dan Petrescu: "Am plecat pentru ca nu am fost multumit"    
  Hagi: "Soarta lui Moldovan o decide Iancu"    
  Frank detine licenta UEFA PRO    
  Dus rece pentru ZIUA    
  Tricolorele laudate si in presa germana    
  Goana dupa medalii    
  Hotii la bagaje!    1 comentariu
  Mihaela Melinte, bronz la Jocurile Francofone    
  Tricolorii aduna victorii pe gheata    
  Marta Baroga in "Hall of Fame" la haltere    
 Top afisari / comentarii 
 Sarbatorile "laice" de Craciun (244 afisari)
 Iarba verde din romane (209 afisari)
 DGL Land investeste in Romania (60 afisari)
 Prapad in Bucuresti la un cutremur de 7,5 grade (41 afisari)
 RATB merge cu Mercedes (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01214 sec.