Ziua Logo
  Nr. 3501 de sambata, 10 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Adrian Stoica, presedinte la FR Gimnastica
-- Marius Urzica a fost ales in Comitetul Executiv, unde Constanta si-a luat partea leului
Adunarea Generala de alegeri a uneia dintre cele mai importante, dar si conservatoare federatii din afara fotbalului in Romania, cea de gimnastica, a consemnat, contrar aparentelor, o schimbare de fond. Chiar daca exponentul noului val, adica Marius Urzica, nu a reusit decat accederea in Comitetul Executiv, faptul ca singurul nostru campion olimpic a adunat, dintr-un total de 48 de voturi, 13, fata de cele 35 ale noului presedinte, Adrian Stoica (foto), poate fi socotita o prima izbanda. Ceva se misca, si asta in limitele respectului reciproc. Nicolae Vieru, personalitate controversata, dar caruia nu i se pot sterge cu buretele meritele din perioada in care a pastorit FRG, un timp de izbanzi incredibile, dar si greu de masurat in ani, a avut intelepciunea sa se retraga la timp din cursa. Ca vicepresedinti, alaturi de Danut Grecu, coordonatorul lotului olimpic masculin, a fost desemnata Simona Amanar, produs galonat al uneia dintre cele mai prolifice si serioase scoli de gimnastica feminina romanesca: Constanta. Pentru ca fostul ei antrenor, Nicolae Forminte, cunoscuta antrenoare si arbitra, Olga Didilescu si Elena Buhaev (fosta scrimera si directoare a CSS 1, acum Inspector General in MEC), sa completeze careul de asi de pe Litoral. Celelalte posturi au revenit lui Marcel Benea, Marcela Fumea (gimnastica aerobica) si Augustin Pop.
Adrian Soica a apreciat dupa alegeri ca s-a votat un organism de conducere echilibrat, la care a adaugat: "Este o functie grea, care obliga. Nimeni nu poate spune din primul moment ca stie ce are de facut. Am adunat si eu experienta pana acum, dar voi mai avea multe de invatat". El a evitat sa faca vreun comentariu in privinta sanselor sale la presedintia federatiei internationale, despre care predecesorul sau la conducerea FRG, Nicolae Vieru, declarase ca sunt foarte mari. "Nu am facut pronosticuri nici in privinta federatiei noastre, nu voi face nici despre sansele mele la presedintia FIG. Orice este posibil", a comentat Stoica. Fostul secretar general al FRG a mai spus ca il va propune ca "urmas" pe directorul tehnic al lotului olimpic masculin, Mircea Apolzan. "Propunerea o face presedintele, iar decizia o va lua Comitetul Executiv, care se va reuni pentru prima data saptamana viitoare", a incheiat Adrian Stoica, ce a motivat intarzierea pentru care nu s-a putut lua o decizie in acest sens prin faptul ca majoritatea protagonistilor vor participa la un curs intercontinental de arbitri.
Tot ieri s-a votat componenta Comisiei de Cenzori si cea a Comisiei de Apel, printre membrii acesteia din urma fiind aleasa si fosta gimnasta Gina Gogean. Nicolae Vieru, care va ocupa functia de presedinte de onoare alaturi de vicepresedinta Maria Simionescu, a subliniat, in final, ca anul 2006 va fi foarte important pentru gimnastica romaneasca, avand in vedere ca se vor serba 100 de ani de la infiintarea federatiei.
Cristina VLADU 
 Afisari: 109  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mihaela Steff revine la Nationala    
  Sport4all la numarul 2    
  Momentul adevarului    
  Asesoft renunta la Nwosu    
  Romania la prima victorie in Niger    
  Sperante pentru Europa    
  D. Niculae: "Vrem in finala cupei cu Petrolul"    
  Rapid fara Razvan Lucescu    
  DIVIZIA A - RESTANTA (ETAPA A 15-A)    1 comentariu
  Mielcarski: "Petrescu m-a incantat!"    
  Adrian Mutu vrea sa cumpere FC Arges    
  Hagi: "Mai avem sanse la titlu"    
  Rosu din nou in fata "galacticilor"    
  Cristi Chivu va juca la Milano    1 comentariu
  Ronaldinho a castigat si FIFA World Player    
 Top afisari / comentarii 
 Noua Romanie si Marea Neagra la un an dupa lansarea Axei (351 afisari)
 Cum a pastrat Maniu legatura cu Aliatii (174 afisari)
 Adrian Stoica, presedinte la FR Gimnastica (109 afisari)
 Andrei Radulescu (69 afisari)
 Turneul asiatic al presedintelui Bush (44 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.