Ziua Logo
  Nr. 3500 de vineri, 9 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA il da in judecata pe Amarie pentru calomnie
Ziarul ZIUA va formula o noua plangere penala impotriva fostului procuror general al Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, pentru savarsirea infractiunii de calomnie, dupa ce actuala conducere a DNA a dezvaluit ca acesta este cel care a initiat si aprobat un material denigrator la adresa ziarului.
Aroganta procurorilor care au activat in fostul PNA si care au calomniat printr-un comunicat de presa ziarul ZIUA, a fost sanctionata de Justitie. Mai marii de la DNA au fost obligati sa puna la dispozitia ziarului ZIUA identitatea persoanelor care au conceput, redactat si remis opiniei publice si trusturilor de presa o informare oficiala care leza imaginea ziarului ZIUA.
Conform unei adrese trimise ieri redactiei noastre, "in baza sentintei civile 3153 pronuntata in sedinta publica din 5.08.2005 de catre Tribunalul Bucuresti (...) Parchetul National Anticoruptie (actual DNA - Departamentul National Anticoruptie), a fost obligat sa comunice reclamantei SC ZIUA SRL numele persoanei care a dat spre comunicare comunicatul de presa numarul 273/11.04.2005. In acest sens, Biroul de Informare si Relatii Publice a DNA este in masura sa va transmita, in executarea hotararii judecatoresti, faptul ca acel comunicat inregistrat sub numarul 273/11.04.2005, intitulat �Precizari�, a fost dat spre comunicare presei prin intermediul e-mail-ului, de catre specialistul Gabriela Neagu, dupa aprobarea prealabila a conducerii institutiei, respectiv a procurorului General Ioan Amarie".
In concluzie, DNA a fost obligat sa faca publice identitatea si calitatea celor care si-au permis in mod nejustificat sa acuze ziarul ZIUA de publicarea unor informatii neconforme cu adevarul. Abia din acest moment in care este cunoscuta identitatea celor care au contribuit la emiterea catre opinia publica a comunicatului denigrator la adresa ZIUA este posibila tragerea la raspundere a acestora.
Un caz de orgoliu
Cand Amarie si subordonatul sau, Gabriela Neagu, au conceput "Precizarea" catre ziarul ZIUA, au considerat ca "Parchetul National Anticoruptie constata ca unii ziaristi din cadrul cotidianului ZIUA si-au facut o obisnuinta din a publica regulat atacuri virulente si nefondate la adresa procurorilor anticoruptie, atacuri argumentate de informatii eronate, menite sa denigreze institutia si, totodata, sa submineze activitatea desfasurata de catre procurorii anticoruptie".
Pentru aceasta idee exprimata, ziarul ZIUA a solicitat dezvaluirea identitatii celor care au conceput acest comunicat al DNA, cu scopul de a-i actiona in judecata. Conducerea de atunci a institutiei a refuzat sa furnizeze ziarului aceste date motivand ca sunt date clasificate.
Avocatii ziarului ZIUA au dat in judecata fosta conducere a PNA pentru atitudinea sfidatoare de a nu pune la dispozitie numele si calitatea celor care ne-au calomniat si intr-un final au avut castig de cauza, obtinand si in concret ceea ce castigasera in instanta. (Petre NITEANU)
A r h i v a
  Fiica lui Marko Bela rapita si violata    9 comentarii
  Macovei invinsa de Draghici cu ajutorul CSM    1 comentariu
  Oamenii Presedintelui    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Fiica lui Marko Bela rapita si violata (135 afisari)
 Jocurile electorale din BOR (71 afisari)
 Oamenii Presedintelui (65 afisari)
 Galeriile Lafayette amenintate cu inchiderea (44 afisari)
 Razboiul rece dintre SUA si Rusia se poarta in Orient prin Israel si Iran (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01050 sec.