Ziua Logo
  Nr. 3498 de miercuri, 7 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Comisie speciala pentru amendamente la statutul minoritatilor
O comisie mixta, formata din liberali si democrati, urmeaza sa formuleze, pana la inceputul saptamanii viitoare, amendamente la statutul minoritatilor, tinand cont de recomandarile Comisiei de la Venetia. Decizia a fost luata in sedinta Coalitiei de luni seara, in baza protocolului de sustinere a statutului, semnat de liderii partidelor din coalitie. Lunea viitoare este termenul valabil si pentru conservatori, care vor elabora propriile amendamente.
"Amendamentele pe care UDMR le-a formulat deja acopera o buna parte a recomandarilor Comisiei de la Venetia, dar cred ca mai pot fi formulate unele amendamente pe baza acelorasi recomandari", a comentat democratul Cristian Radulescu, dupa sedinta Coalitiei.
"Asteptam opinia si motivele PD, precum si parerea democratilor fata de amendamentele UDMR formulate pe baza recomandarilor Comisiei de la Venetia", a spus si liderul UDMR, Marko Bela, care si-a exprimat totodata supararea fata de pozitiile adoptate de colegii de Coalitie, care n-au inteles ca "intr-o viata politica normala cuvantul dat este foarte important", pentru a preintampina tensiunile care pot aparea.
"Nu suntem de acord cu cei care vor sa transforme acest acord obligatoriu intr-un aviz consultativ", a adaugat Marko Bela, facand referire la prevederile din Statutul minoritatilor, contestate de PD.
Boc insista pe rezonanta statutului in Europa
Liderul democrat, Emil Boc, a avertizat ca statutul va avea o anumita rezonanta in Europa si tocmai de aceea proiectul trebuie sa fie in acord cu standardele internationale. "Si alte tari sunt cu ochii pe aceasta lege in privinta implicatiilor pe care le are pentru propriile minoritati nationale. De aceea, Romania trebuie sa se raporteze la standardele internationale si sa nu fie un poligon de incercare pentru drepturi care nu exista. Nu cred ca avem nevoie de suprastrandarde in materie de drepturi ale minoritatilor", a spus Boc, potrivit Mediafax.
"Domnul Marko Bela si-a prezentat separat amendamentele, dar asta nu inseamna ca celelalte partide nu pot prezenta propriile amendamente. Acestea vor fi discutate intai in Coalitie, iar apoi in cadrul comisiei juridice", a mai spus Boc, insistand ca nu intelege supararea lui Marko Bela in aceasta privinta. (V. DELEANU)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
O ilegalitate cu orice pret... Cati arginti... ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Vacaroiu, felicitat de judecatorii Curtii Constitutionale    
  CNSAS nu a preluat arhiva Securitatii    5 comentarii
  Intrevedere Basescu-Marovic    
  Investigarea monopolului Astral si RCS&RDS    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Iris a lansat "Iris Maxima" (68 afisari)
 Cuviosul Gheorghe de la Cernica (48 afisari)
 Investigarea monopolului Astral si RCS&RDS (44 afisari)
 Axa ce-am pohtit! (43 afisari)
 Ciocanul SUA Nicovala UE (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01157 sec.