Ziua Logo
  Nr. 3497 de marti, 6 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Impresii despre o revolutie
Fotografiile lui Andrei Pandele, reunite sub titlul "Bucuresti, decembrie 1989 - impresii despre o �revolutie�", vor fi expuse in doua reprize - 5-14 decembrie 2005 si 11-28 ianuarie 2006 - in Holul Institutului Francez din Capitala. De aproape 20 de ani, Andrei Pandele priveste cu duiosie orasul sau natal, Bucuresti. Dintre miile sale de clisee, a retinut pentru aceasta expozitie 21 de documente care ii par cele mai potrivite pentru a traduce impresiile pe care le-a avut in timpul evenimentelor din decembrie 1989. Andrei Pandele nu este doar un martor "privilegiat" al timpului sau, este mai ales un mare fotograf; compozitia riguroasa a imaginilor sale ne trimite la un alt mare martor al secolului, Henri Cartier-Bresson, pe care l-a intalnit intr-un tren, in 1975, cu ocazia unei calatorii in Romania. Vernisajul are loc astazi (6 decembrie), la orele 18.00. (L.D.)
Arta interbelica la Iasi
Saptamana trecuta s-a deschis la Iasi, la Muzeul de arta, o expozitie cuprinzand 144 de lucrari semnate de 50 de artisti interbelici, intre care Th. Pallady, Gh. Petrascu, N. Tonitza, St. Dimitrescu, L. Grigorescu, C. Baba, Expozitia ramane deschisa pana in aprilie 2006. (D.C., sursa: Rompres)
Liber la "Cantece in iarna"
Admiratorii Teodorei Enache, in special, si iubitorii jazz-ului, in general, vor putea intra liber in aceasta seara (6 decembrie), la orele 19.00, in Club A, la cantarea pe care matematiciana convertita la muzica a numit-o "Cantece in iarna". Recitalul este compus din piese de suflet pentru Teodora Enache, care "pregatesc pacea si linistea ce trebuie sa domneasca in aceasta perioada a anului". Formula de concert este Teodora Enache - voce, Puiu Pascu - pian si Pedro Negulescu - contrabas; o componenta recenta, care ii place mult Teodorei Enache pentru ca, spune ea "ma lasa sa ma exprim foarte bine". (L.D.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sufletu'   de Anticomie
A r h i v a
  Concursul Jeunesses Musicales devine EUROPAfest    
  Treziti-va, domnule ministru!    
  Oglinzile lui Borges    
  "O Stea printre... Stele"    
  Da Vinci inflacareaza mintile    1 comentariu
  Magia lui Mats Ek    
  De la fisc adunate    
 Top afisari / comentarii 
 Licitatie pentru mortaciuni (86 afisari)
 Sediu nou Coca-Cola (42 afisari)
 Vine licuriciul (25 afisari)
 Stiri pe scurt (24 afisari)
 Purceaua politica, moarta in cotet (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00703 sec.