Ziua Logo
  Nr. 3496 de luni, 5 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Radio pentru copii
Incepand din aceasta luna, copiii din Romania au un radio numai al lor, unde vor putea asculta povesti si muzica dedicata lor. De asemenea, micii ascultatori vor fi pusi la curent cu evenimentele din lumea copiilor, vor invata lucruri noi si vor putea castiga premii. Se numeste Itsy Bitsy FM, emite pe 99,3 MHz si este singurul radio dedicat copiilor din Europa. Imaginea radio-ului sunt Itsy si Bitsy, doi copii extraterestri, fetita si baietel, care, in urma unei misiuni esuate, au ajuns pe Pamant, o planeta complet necunoscuta lor. Prin povestea lor, personajele centrale ale FM-ului incurajeaza micii ascultatori sa fie proprii lor eroi, sa invete inca de mici sa fie lideri. Grila de programe a fost gandita pentru a urmari o zi obisnuita din viata unui copil, cu toate momentele ei. Radio-ul se adreseaza copiilor intre 3 si 10 ani, dar si parintilor sau bunicilor si pentru inceput va putea fi receptionat numai in Bucuresti. El va putea fi insa ascultat pe www.itsybitsy.ro. Dar radio-ul Itsy Bitsy nu este dedicat numai copiilor. Incepand cu ora 22, devine radio pentru adulti (dar nu interzis copiilor!) si transmite muzica adresata lor, cu precadere blues si jazz. (Corina SCARLAT)
BNS solidar cu otelarii
Blocul National Sindical (BNS) si-a anuntat ieri solidaritatea cu cei 12 lideri ai sindicatului "Solidaritatea" de pe platforma Mittal Steel Galati, care au intrat de patru zile in greva foamei. Sindicalistii afiliati la BNS vor purta banderole albe, in semn de solidaritate. De asemenea, incepand de astazi, mai multi reprezentanti ai BNS din alte ramuri economice se alatura grevistilor foamei, in pichete de sustinere in fata combinatului Mittal Steel. Tot astazi sunt asteptati la Galati secretarul de stat Vasile Nistor si liderul BNS Dumitru Costin, care vor incerca si ei sa medieze conflictul de pe platforma siderurgica galateana. Presedintele executiv al "Solidaritatii", Gheorghe Tiber, a declarat ieri ca alti trei sindicalisti au decis sa intre in greva foamei, alaturi de cei 12 colegi ai lor. In fata intrarii principale din combinat a fost montat un al doilea cort, unul militar, provenit de la o institutie publica din Galati. (C.P.)
Pune-te in locul meu
Bucurestiul gazduieste, in perioada 3-10 decembrie in sala Foaier a Cercului Militar National, prima expozitie fotografica despre persoanele cu dizabilitati. Realizata la initiativa Fundatiei pentru o Societate Deschisa (FSD), expozitia surprinde in 20 de cadre ideea de egalitate intre persoanele cu dizabilitati si persoanele asa-zis normale. Mesajul expozitiei este de altfel si mesajul unei campanii nationale de combatere a excluderii persoanelor cu dizabilitati, initiata de FDS sub numele "Pune-te in locul meu", care a demarat in data de 3 decembrie, in 6 orase din tara. Campania va dura o saptamana, intre 3 decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati si 10 decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului. (C.S.)
A r h i v a
  Rujeola ucide la Constanta    1 comentariu
  Targ de Craciun in centrul Capitalei    3 comentarii
  Mos Nicolae aterizeaza cu avionul    
  Expozitie de icoane    
  Directori de spitale in ancheta    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Politologi si "analisti politici" (81 afisari)
 Bombele ecologice (39 afisari)
 Info (23 afisari)
 Agresorul elevei de la Scoala Centrala a fost prins (22 afisari)
 National Geographic l-a oprit pe Gabriel (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00791 sec.