Ziua Logo
  Nr. 3495 de sambata, 3 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Dan Puric la Oslo
Celebrarea zilei de 1 decembrie a fost completata in acest an de catre Ambasada Romaniei de la Oslo cu spectacolul "Visul", realizat de actorul Dan Puric (foto). Prezentat pe 30 noiembrie si 2 decembrie, spectacolul a fost precedat de o alocutiune a insarcinatului cu afaceri, Anamaria Almasan, si urmat de o receptie oferita invitatilor, la care au participat aproximativ 300 de persoane, informeaza un comunicat al Ambasadei. Audienta - formata din reprezentanti ai Casei Regale norvegiene, reprezentanti ai Guvernului, parlamentari, diplomati, oameni de cultura, oameni de afaceri, membri ai International Forum - a apreciat nivelul ridicat al spectacolului oferit de Dan Puric, calificand momentul drept "evenimentul romanesc al anului". Pe 1 decembrie, Ambasada a sarbatorit Ziua noastra Nationala impreuna cu reprezentanti ai diasporei, cu tinerii studenti si bursieri romani din Norvegia, in cadrul unei receptii. (D.E.)
1 Decembrie roman
Colegiul roman greco-catolic "Pio Romeno" a celebrat Ziua Nationala a Romaniei prin cant-rugaciune. Corul "Buna Vestire", sub indrumarea maestrului Radu Muresan, a inaltat un "Te Deum laudamus" bunastarii si unitatii neamului romanesc, urmat de un concert de colinde si de un vibrant "Desteapta-te, romane!". Actiunea s-a bucurat de o participare ecumenica: reprezentanti ai Bisericilor Greco-catolice si Ortodoxe romane, ai mediului academic, precum si ambasadorul roman in Italia, Cristian Colteanu, si ambasadorul pe langa Sfantul Scaun, Mihail Dobre. Convins ca "existi numai daruind", rectorul Colegiului, parintele Mihai Fratila, a spus: "Dincolo de mentalitatea populara, conform careia un preot trebuie sa cante, semnificatiile celebrarii sunt mult mai profunde: armonia vocilor impletite ale studentilor seminaristi au constituit un prilej de a aduce iubire si lumina in suflete si a-l predica pe Dumnezeu prin cant. Aceasta logica a frumosului este un semn ca persoana umana trebuie sa se indrepte spre Dumnezeu, nu spre alte lucruri". (Claudia STANILA, Roma)
Premii armenesti
Duminica 4 decembrie, de la orele 11.00, la Casa de Cultura Armeana din Bucuresti (Bd. Carol I, nr. 43), Uniunea Armenilor din Romania organizeaza festivitatea de decernare a premiilor sale pe anul 2004. Laureatii, desemnati de Comitetul director al Uniunii, sunt Anusavan Salamanian si Simion Tavitian. Cel dintai, cunoscut inginer de sunet, a avut o prodigioasa cariera in cinematografie si la radio, iar cel de-a; doilea, gazetar si scriitor, s-a ocupat in ultimii ani de istoria comunitatii armenesti din Dobrogea, precum si de traditiile altor minoritati nationale din spatiul dobrogean. (D.C.)
Lectura Traian T. Cosovei
Art Jazz Club (Bd. Nicolae Balcescu nr. 23 A, la subsolul Galeriilor de Arta Orizont) si Asociatia Scriitorilor din Bucuresti organizeaza luni 5 decembrie, de la orele 20.30, o noua editie a "Institutului de glasuri", proiect de lecturi literare. De aceasta data va citi poetul Traian T. Cosovei. (Ov.S.P.)
Craciun cultural
Obisnuitul Targ anual de Craciun, organizat de Grupul Noi si Asociatia "Cantar de carte" la Sala Dalles pune in aceasta editie accentul pe calitatea vizuala a ambientarii spatiului expozitional prin distribuirea atenta a standurilor si focalizarea interesului pe produsele culturale. In perioada 2-24 decembrie, sunt prezente la Dalles peste 50 de firme, ale caror produse sunt dintre cele mai variate - podoabe si decoratiuni de sezon, dulciuri, jucarii, articole de imbracaminte si cosmetice, gravuri si fotografii vechi, obiecte de colectie, carti, albume de arta si muzica, la preturi pentru toate buzunarele. Organizatorii spun ca si-au propus ca prin ceea ce fac "sa educam gustul in alegerea unui obiect, sa invatam sa privim atent atunci cand cumparam, sa investim in lucrul de calitate autentica". (L.D.)
A r h i v a
  Un festival si cateva deliruri teatrale    
  Copilarii cu de toate    
  Festivalul CineMAiubit 2005, amanat in 2006    
  Un cosmar    
  Despre nationalism la Iasi    1 comentariu
  Arta fara handicap    
  Premiantii Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti pentru anul 2004    
 Top afisari / comentarii 
 Marele Orient al Romaniei isi asuma iregularitatea (1507 afisari)
 Aspectele militare din regiunea Marii Negre (664 afisari)
 Rujeola a mai ucis un bebelus (541 afisari)
 Scoala cutitelor lungi (390 afisari)
 Catedrala Neamului va purta hramul Sfantului Apostol Andrei si al Inaltarii Domnului (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.