Ziua Logo
  Nr. 3492 de marti, 29 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Fruntasii chiulangiilor
Saptamana trecuta, PSD a fost campionul chiulangiilor care s-au sustras de la dezbaterile privind bugetul, cu 96 de absente inregistrate. Dupa cum reiese din situatia prezentei senatorilor la sedintele de plen, pe locul doi se afla PRM, care a inregistrat 42 de absente. Pe locul trei, se afla liberalii care numara 34 de absente. Mai constiinciosi au fost democratii, cu 18 absente, urmati de UDMR - cu 16 absente - si de conservatori - 12 absente. Dintre fruntasii pesedisti care nu au servit dezbateri in plen toata saptamana trecuta, se numara Ion Iliescu, Mircea Geoana, Antonie Iorgovan, Alexandru Athanasiu, Cozmanca si Dancu. De la UDMR nu au venit intreaga saptamana Marko Bela si Gyorgy Frunda, iar de la PRM nu au venit nici Vadim, nici Irina Loghin. (V.D.)
Meir o interpeleaza pe Macovei
Deputatul Nati Meir a adresat ieri ministrului Justitiei Monica Macovei o interpelare, cerand pozitia sa cu privire la sesizarea facuta de un numar de doisprezece detinuti din Penitenciarul cu Regim Inchis Ploiesti. Acestia semnaleaza incalcari ale drepturilor detinutilor si abuzuri ale conducerii penitenciarului dupa venirea in functie de conducere a fostului director al Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta Margineni, colonelul Popescu. Detinutii isi exprima ingrijorarea fata de venirea in functie a lui Popescu si, avand in vedere atitudinea sa fata de detinuti, se intreaba daca acesta doreste "sa omoare si aici cativa, cum a facut la Penitenciarul Margineni". In acest sens, Nati Meir va efectua maine o vizita la Penitenciarele Ploiesti si Margineni pentru a analiza problemele semnalate. (R.P.)
PIN scrie europarlamentarilor
Deputatii Partidului Initiativei Nationale (PIN) Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru au solicitat ieri tuturor euro-parlamentarilor din Parlamentul European sa voteze impotriva amendamentului la Raportul Pierre Moscovici, propus de euro-parlamentarii maghiari din Partidul Popular European (PPE). Acest amendament sustine introducerea unei noi conditii pentru aderarea Romaniei la UE, si anume adoptarea in Parlamentul Romaniei a Legii Statutului Minoritatilor Nationale. Deputatii afirma in scrisoarea trimisa euro-parlamentarilor ca acest proiect de lege este unul "profund neconstitutional si anti-european" ce ar avea ca o consecinta in zonele cu populatie maghiara majoritara "segregarea pe criterii etnice si separarea teritoriala". De asemenea, PIN considera condamnabila atitudinea Coalitiei de guvernare deoarece "nu a luat nici o pozitie oficiala impotriva demersului maghiarilor, ceea ce pune in pericol aderarea la UE." (Raluca PAPADOPOL)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Fruntasii chiulangiilor....   de Eugen din Texas
A r h i v a
  Prostanacul se da arogant    20 comentarii
  Pedepse aspre pentru chiul    3 comentarii
  Bilele negre ale Coalitiei    
  Boc ii bate obrazul lui Voiculescu    4 comentarii
  Tariceanu il repede pe Stolojan    
 Top afisari / comentarii 
 Cafeaua fara cofeina este periculoasa (353 afisari)
 Baroneti de Gheorgheni (344 afisari)
 Microhidrocentrale de interes (61 afisari)
 Pentru romani, bataia e rupta din Rai (54 afisari)
 Opriti-l pe Gabriel! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00912 sec.