Ziua Logo
  Nr. 3492 de marti, 29 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
1 Decembrie in Australia
Consulul general al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea, a organizat sambata aniversarea Zilei Nationale a Romaniei in Australia. Au fost prezenti aproximatim 500 de romani, care au raspuns invitatiei publice facuta de Consulatul General al Romaniei la Sydney. Printre cei prezenti au fost remarcati, lideri si membri a numeroase organizatii romanesti precum: Consiliul Romano-Australian, Societatea Culturala Unirea, Asociatia Romanilor din Sydney, Societatea Spirit Romanesc, Fundatia Crestina Alpha si Omega, Camera de Comert Romano-Australiana, Cluburile Sportive "Rapid" si "Columna". De asemenea, au participat in numar mare, reprezentantii tuturor bisericilor ortodoxe romanesti (Biserica Sfanta Maria, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, Biserica Buna Vestire - ARA), Biserica Romaneasca Greco-Catolica si Biserica Penticostala Romana. (Laurentiu Fulga, editorul revistei SPIRIT ROMANESC, Sidney)
Scheele dezbate presa
Centrul de Training pentru Jurnalisti (CTJ) lanseaza astazi, la ora 14.00, in amfiteatrul R3 al Universitatii Bucuresti, proiectul "Presa independenta, presa responsabila". Finantat de Ambasada SUA/Small Grants si realizat in parteneriat cu Asociatia Civic Media si Asociatia Sibiu 2007, proiectul se adreseaza in principal jurnalistilor din mediul local, insa discutiile de astazi se vor axa asupra principiilor Codului Deontologic al Jurnalistului si a problemelor media intr-o societate dominata de interese private si de grup. Invitatii de onoare ai dezbaterii sunt seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele si consilierul cultural si de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Wentworth, impreuna cu jurnalistii Christian Mititelu, Robert Turcescu, Dan Cristian Turturica si Victor Roncea. (D.E.)
Cecenia tot sub rusi
Formatiunea pro-Kremlin a castigat alegerile parlamentare de duminica, din Cecenia, informeaza BBC, precizand ca, potrivit rezultatelor partiale anuntate de Comisia Electorala, partidul Rusia Unita a obtinut aproximativ 60% din voturi. Aproape 600.000 de alegatori ceceni, dintre care 34.000 sunt soldati sau ofiteri din fortele federale mobilizate in Cecenia, au fost chemati sa-i desemneze pe cei 58 de deputati ai Parlamentului de la Groznai, dintre cei 350 de candidati inscrisi pe liste. Separatistii ceceni si activistii pentru drepturile omului au criticat derularea scrutinului, iar observatorii europeni au pus sub semnul intrebarii legitimitatea alegerilor, pe care le-au catalogat drept o farsa. In pofida criticilor formulate de observatorii straini, Moscova si Guvernul cecen pro-rus considera ca scrutinul demonstreaza ca in republica situatia revine la normalitate. In schimb, seful delegatiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), elevetianul Andreas Gross, a pus la indoiala "legitimitatea" scrutinului, declarand ca "puterea reala" in Cecenia nu este fondata pe democratie. (D.E.)
Parteneriat cu China
Vicepresedintele Consiliului de Stat chinez Tang Jiaxuan si ministrul de Externe roman Mihai Razvan Ungureanu, aflat in vizita in China, au afirmat ieri, la Beijing, ca tarile lor isi vor continua parteneriatul bazat pe prietenie si cooperare in diferite domenii, informeaza Rompres. In cursul intrevederii sale cu seful diplomatiei romane, Tang a subliniat ca relatiile dintre China si Romania au evoluat lin de la stabilirea de relatii diplomatice, in anul 1956, si cele doua tari si-au adancit intelegerea si increderea reciproca prin extinderea cooperarii in numeroase zone de interes. Tang Jiaxuan si-a exprimat totodata aprecierea pentru aderarea Romaniei la politica "unei singure Chine" si pentru sprijinul sau fata de importanta cauza a reunificarii tarii, noteaza Xinhua, referindu-se la relatiile cu Taiwanul. La randul sau, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca pentru Romania dezvoltarea relatiilor cu China constituie o prioritate si ca tara sa este dispusa sa intensifice cooperarea bilaterala in interes reciproc in toate domeniile. (D.E.)
A r h i v a
  Elitele cred ca securitatea Romaniei este serios amenintata    11 comentarii
  Afaceristul corupt Bloom era urmarit prin satelit    
 Top afisari / comentarii 
 Cafeaua fara cofeina este periculoasa (353 afisari)
 Baroneti de Gheorgheni (344 afisari)
 Microhidrocentrale de interes (61 afisari)
 Pentru romani, bataia e rupta din Rai (54 afisari)
 Opriti-l pe Gabriel! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.