Ziua Logo
  Nr. 3490 de sambata, 26 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
MAE si-a dat seama ca Ucraina nu renunta la Bastroe
Autoritatile de la Bucuresti se vad din nou "fortate" sa aduca aminte Ucrainei ca orice decizie administrativa de a continua lucrarile la canalul Bastroe aduce un grav prejudiciu Deltei Dunarii, a afirmat ieri ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu. Romania solicita tarii vecine luarea in calcul a rezultatelor pe care comisiile internationale le au in acest moment, inainte de a decide pe cale administrativa continuarea santierului la canalul de adancime care leaga Dunarea de Marea Neagra.
Seful diplomatiei romane s-a aratat deceptionat de ultimele stiri venite de la Kiev potrivit carora o comisie interministeriala a Guvernului ucrainean a declarat ca ceea ce s-a intreprins in nord-estul Deltei Romaniei nu ar pune in pericol mediul. In acest context, Mihai-Razvan Ungureanu a precizat ca autoritatile romane vor face tot ceea ce va fi posibil pentru a atrage atentia Ucrainei sa respecte conventiile pentru mediu. "Am o ambitie personala in a opri distrugerea nord-estului Deltei. Nu este o delta a Romaniei, ci este o delta europeana", a spus Mihai-Razvan Ungureanu.
La inceputul verii, lucrarile la canalul Bastroe au incetat, iar contractele au fost reziliate in contextul presiunilor foarte puternice venite atat pe cale diplomatica, cat si politica. O comisie a Executivului ucrainean formata din specialisti a verificat care ar putea fi consecintele de mediu ale realizarii canalului Bastroe. Potrivit ministrului Ungureanu, "aceasta comisie a oferit un raspuns paradoxal" conform caruia lucrarile nu ar produce nici un efect important asupra mediului. Ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a anuntat in luna septembrie, in urma unei informari de la Kiev, ca Ucraina a oprit lucrarile la canalul Bastroe ca urmare a interventiilor diplomatiei romanesti. (D.E.)
A r h i v a
  Campanie electorala in toi la Tiraspol    1 comentariu
  Sharon, "inainte", in forta    7 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Impozit mai mic pentru masini (400 afisari)
 Cimitirul Buna-Vestire (352 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana spionata de Securitate (186 afisari)
 Bazele militare ale SUA in regiunea Marii Negre (68 afisari)
 Atentatele de la Amman si serviciul secret iordanian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00663 sec.