Ziua Logo
  Nr. 3490 de sambata, 26 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Vandalii parcurilor, scurtmetraj pe Internet
-- "Nemernicii din Titan", spaima leaganelor, bancilor si cosurilor de gunoi * Gasca de cartier si-a filmat isprsvile si le-a "lansat" pe Internet * Exhibitia i-a demascat din prima, edilul Liviu Negoita (foto) fiind pasionat de calculatoare
foto: Mediafax
O gasca de cartier autointitulata "Nemernicii din Titan" a distrus parculetul amenajat de Primaria Sectorului 3 in zona strazii Constantin Brancusi, iar dupa ce si-au filmat isprava, au lansat "pelicula" pe Internet. "Vedetele" au omis, insa, ca exhibitia ii va duce la identificarea lor imediata de catre autoritati, iar primarul Liviu Negoita - un pasionat de Internet - a ordonat subalternilor sai exact acest lucru. Acum, parintii "actorilor" necivilizati sunt invitati la primarie, unde edilul va tine cu ei o sedinta in Sala de Consiliu, le va comunica valoarea pagubelor si ii va pune sa plateasca bancile, balansoarele si cosurile de gunoi distruse. Primarul Negoita spune ca, din pacate, acesta nu este un caz izolat; angajatii Directiei Gospodarie Locala constata frecvent ca munca lor este facuta praf intr-o singura noapte, iar autorii sunt, de cele mai multe ori, persoane care au depasit varsta adolescentei - singura care le-ar putea oferi vreo scuza. In cazul lor, edilul este intransigent, cerand sprijinul Politiei sa-i sanctioneze penal pe infractori.
Plangeri penale impotriva hotilor de flori
In prezent, Politia Sectorului 3 face cercetari pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care au provocat distrugeri in parcurile amenajate de autoritatea locala in aceasa vara. In urma cu cateva zile, un adevarat dezastru a fost produs in parculetele amenajate in zona intersectiilor Gh. Tatarascu/N. Sebe, C. Brancusi/Barajul Sadului si Camil Ressu. Inspectorii Directiei Gospodarie Locala au constatat ca in spatiile verzi amenajate aici au fost distruse balansoare, banci, cosuri de gunoi si chiar au fost furate florile abia plantate. Primarul Liviu Negoita a inaintat urgent plangeri penale catre Politia Sectorului 3, care a inceput demersurile pentru descoperirea faptasilor.
Edilul are incredere ca acest caz va fi rezolvat de catre organele de politie la fel de repede ca si cel al plantelor ornamentale furate la inceputul lunii noiembrie din zonele Mihai Bravu-Baba Novac si Camil Ressu, cand aranjamente florale au fost imediat recuperate. Pentru paguba de 5 milioane de lei, cat au costat ghivecele cu crizanteme de toamna furate, faptasii s-au ales cu dosare penale. Agentii comerciali sunt o alta categorie care distruge spatii verzi, multi dintre ei depozitandu-si deseurile in locurile proaspat amenajate. Cel mai recent amendati sunt cei care functioneaza in zonele Panait Cerna sau Baraj Bicaz, incalcarea normelor de salubritate costandu-i 3000 RON.
In concluzie, pentru a nu-si vedea distrusa munca de un an, Negoita apeleaza la spiritul civic al locuitorilor Sectorului 3, cerandu-le sa sprijine autoritatea locala in identificarea celor care distrug banci, aparatele de joaca pentru copii sau rup copacii si florile. "Ii rog pe cetatenii care ne pot oferi informatii sa sune la dispeceratul Primariei Sectorului 3, telefon nonstop 9854. Trebuie sa actionam in comun, autoritate locala si cetateni, pentru a-i descuraja pe acesti �vandali� care, la adapostul anonimatului, distrug parcurile si locurile de joaca, isi bat joc pur si simplu de eforturile noastre", ne-a declarat Liviu Negoita.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Adolescentii   de v&bpanc
A r h i v a
  Fabrica de someri cu pretentii    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Impozit mai mic pentru masini (400 afisari)
 Cimitirul Buna-Vestire (352 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana spionata de Securitate (186 afisari)
 Bazele militare ale SUA in regiunea Marii Negre (68 afisari)
 Atentatele de la Amman si serviciul secret iordanian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.