Ziua Logo
  Nr. 3490 de sambata, 26 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
NUP in cazul "mita suedeza"
Dosarul "mita suedeza" a fost inchis de procurorii Departamentului National Anticoruptie. Anchetatorii care au verificat afirmatiile omului de afaceri suedez Peter Fallenius au stabilit ca nici una dintre declaratii nu s-a confirmat. In concluzie, potrivit postului de televiziune Realitatea Tv, acestia au dispus neinceperea urmaririi penale (NUP). Parchetul National Anticoruptie a deschis dosarul "mita suedeza" in martie 2005, dupa ce fostul director al firmei ABB a declarat in fata procurorilor suedezi ca banii pentru care este judecat pentru delapidare au fost cheltuiti cu mai multi oficiali romani. In acest dosar a mai fost audiat fostul primar al Capitalei, Viorel Lis. (P.N.)
Contestatie MJ, judecata de CAB
Contestatia Ministerului Justitiei (MJ) privind ordinele prin care au fost numiti in functie mai multi notari, printre care si Manuela Mitrea, sotia fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea, va fi luata in discutie de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in data de 13 decembrie. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Curtea de Apel a respins exceptiile de tardivitate formulate de Manuela Mitrea si Aurelia Madis Albu, un alt notar contestat de MJ, apreciind ca actiunea a fost inaintata judecatorilor in termen legal. In septembrie, Ministerul Justitiei informa ca s-a constatat ca emiterea ordinelor de numire in functia de notar public s-a facut fara respectarea dispozitiilor legale. Ministrul Monica Macovei a decis formularea unor actiuni in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor de numire in functia de notar pentru Mariana Dumitru, Aurel Stirbu, Petruta Popa, Carmen Dumitriu, Florina Jipa, Manuela Mitrea, Marius Amzulescu, Aurelia Madis Albu, Ana Boar. (M.V.R.)
Strutinsky, plangere la ICCJ
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a depus ieri o plangere fata de solutia de neincepere a urmarii penale data de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) in cazul senatorului liberal Puiu Hasotti, pe care l-a acuzat de calomnie. Sorin Gabriel Strutinsky contesta, potrivit Rompres, prin aceasta actiune in instanta respingerea plangerii sale depuse la PICCJ fata de solutia de neincepere a urmaririi penale in acest caz. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ramas in pronuntare privind plangerea lui Sorin Gabriel Strutinsky. (G.T.)
Bijuterii din aur confiscate
Peste opt kilograme de bijuterii din aur, in valoare de aproximativ 400.000 de lei, ascunse intr-un automarfar venit din Turcia, au fost descoperite la punctul de trecere Giurgiu-Rutier. Soferul automarfarului, turcul Polat M., a declarat ca transporta legume, dar in urma unui control amanuntit, in salteaua patului din cabina au fost descoperite patru pachete in care erau bijuterii din aur alb si galben. Alte 15 pachete cu bijuterii au mai fost gasite in lada de scule, torpedou, portbagaj si in sacoul soferului. Turcul a declarat ca cele 19 pachete apartin unui conational din Istanbul care, pentru a le aduce in Romania, i-a dat doua mii de euro. Bijuteriile au fost confiscate, iar soferul turc a fost amendat cu 2500 de lei. (G.T.)
Dosarul "Roman", redeschis
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a redeschis dosarul privatizarii Roman SA, in care omul de afaceri Ioan Neculaie este acuzat de fostii parteneri ca ar fi preluat compania intr-un mod fraudulos. Neculaie a declarat ca aceste actiuni "sunt niste idiotenii" si ca a reusit sa faca din Roman SA o companie care isi plateste lunar datoriile la bugetul de stat. Omul de afaceri a adaugat ca nu se teme de faptul ca ar putea pierde uzina, pentru ca nu a facut nimic ilegal. De asemenea, Neculaie a precizat ca in trei-patru ani, Roman SA se va lupta de la egal la egal cu companii ca MAN, Iveco sau Mercedes. (Romnet)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"Strutinsky, plangere la ICCJ contra lui Puiu Hasotti"   de Changeman
A r h i v a
  Verestoy audiat ca martor    
  Promovarea judecatorilor, in atentia CSM    
  Legea a devenit jucaria deputatului Fenechiu    
 Top afisari / comentarii 
 Impozit mai mic pentru masini (400 afisari)
 Cimitirul Buna-Vestire (352 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana spionata de Securitate (186 afisari)
 Bazele militare ale SUA in regiunea Marii Negre (68 afisari)
 Atentatele de la Amman si serviciul secret iordanian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00900 sec.