Ziua Logo
  Nr. 3490 de sambata, 26 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Legea a devenit jucaria deputatului Fenechiu
Cu toate ca firmele deputatului Relu Fenechiu din Iasi au datorii colosale la stat, SC Fene Grup SA - societate ce apartine acestuia-, a reusit recent sa castige o licitatie organizata chiar de Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Iasi, condusa de Anton Dobos, fost cenzor al acestei firme, pentru lucrari de reparatii la trei sedii ale trezoreriilor din judet. Fenechiu s-a retras din aproape toate firmele sale, locul acestuia fiind cedat fratelui sau, Lucian. Fiscul iesean a luat urma firmelor, insa aceasta avand loc inainte ca Anton Dobos sa fie numit director general, motiv pentru care cele trei firme importante ale deputatului iesean sunt in procedura de executare silita, pentru recuperarea datoriilor la stat.
Licitatia pentru repararea sediilor la trezoreriile din judetul Iasi a fost facuta fara fisa de urmarire fiscala, pentru ca acest lucru ar fi aratat ca Fene Grup SA nu putea sa participe la licitatie. Mai mult, nici SC Sint-tur SRL (probabil mana moarta a licitatiei) din Podu Iloaiei nu putea participa la licitatie pentru ca are datorii de 1,42 miliarde lei la bugetul de stat, iar DGFPJ a inceput procedura de executare silita. Doar ca, directorul Dobos este un apropiat al lui Fenechiu, fiind cu putin timp in urma si cenzor la SC Fene Grup SA Iasi, asa cum rezulta din datele de la Oficiul Registrului Comertului. In acest mod, afacerea de reparatii a fost doar o afacere in familie, castigatoare fiind desemnata firma deputatului.
Modelul afaceristilor de carton
Dupa modelul afaceristilor de carton, Fenechiu a infiintat din anul 1994 si pana in anul 2005 nu mai putin de 11 firme. Acestea sunt SC Fene Grup SA, Fene Consulting SRL, Simexim SRL, Massimo SRL, Vectra SRL, FMF Const SRL, Dual Invest SRL, Tehnorom SRL, La Rocca SRL si Zecca SRL, infiintata in anul 2005, fiind cea mai noua si aparand cu numele sotiei, Marilena Iuliana. Cele mai mari obligatii financiare neachitate ale deputatului sunt contabilizate pe SC Fene Grup SA, firma care doar la bugetul de stat are de dat 17,35 miliarde lei (1,73 milioane lei noi), 4,37 miliarde lei (437 mii lei noi) la bugetul asigurarilor sociale de stat si peste 2,5 miliarde lei (250 mii lei noi) la bugetul asigurarilor de sanatate. Totodata, suma de 720 de milioane lei (72 mii lei noi) este trecuta in dreptul datoriilor la fondul de somaj, datorate tot de SC Fene Grup SA Iasi.
O alta firma cu activitate intensa a deputatului Fenechiu este SC La Rocca SRL, firma cu datorii de peste 6,4 miliarde lei (640 mii lei noi), dintre care 5,74 miliarde lei (574 mii lei noi) la bugetul de stat. Dintre datornice, cele mai mici sume de bani sunt inregistrate la SC Tehnorom SRL, care are de dat la stat aproximativ trei miliarde lei (300 mii lei noi).
Gelu JIREGHIE, ZIUA de IASI 
A r h i v a
  Verestoy audiat ca martor    
  Promovarea judecatorilor, in atentia CSM    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Impozit mai mic pentru masini (400 afisari)
 Cimitirul Buna-Vestire (352 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana spionata de Securitate (186 afisari)
 Bazele militare ale SUA in regiunea Marii Negre (68 afisari)
 Atentatele de la Amman si serviciul secret iordanian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00783 sec.