Ziua Logo
  Nr. 3490 de sambata, 26 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Verestoy audiat ca martor
-- Senatorul UDMR a fost audiat in calitate de martor in dosarul Rompetrol * Saptamana viitoare la Parchet se va prezenta, tot in calitate de martor, premierul Calin Popescu Tariceanu * Omul de afaceri Dinu Patriciu a trimis sase scrisori in care solicita mai multor institutii sa asigure respectarea in practica a prezumtiei de nevinovatie
ZIUA FOTO
Senatorul UDMR Verestoy Attila s-a prezentat, ieri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul Rompetrol. Anchetatorii au dorit sa afle modul in care parlamentarul a cumparat actiuni la societatea SC Rompetrol Rafinare SA Constanta. In acest caz au mai fost audiati pana acum Sorin Rosca Stanescu si Camelia Voiculescu, precum si omul de afaceri Daniel Costea. De asemenea, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, prin intermediul Biroului de Presa al Guvernului, ca se va prezenta, marti, la audieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor in acest dosar. Premierul a primit, joi, citatia din partea Parchetului si va merge la audieri la 29 noiembrie, ora 11.00, considerand ca "toti cetatenii sunt egali in fata legii si ca, in acest fel, poate contribui la buna desfasurare a actului de justitie".
Respectarea prezumtiei de nevinovatie
In urma cu aproximativ o saptamana, Dinu Patriciu a fost primit de catre premierul Tariceanu, intr-o audienta in cursul careia omul de afaceri a exprimat punctul sau de vedere privind necesitatea respectarii prezumtiei de nevinovatie in anchetarea companiei pe care o reprezinta si a informat despre presupuse scurgeri de informatii dinspre Parchet spre companii din acelasi domeniu de activitate. Punctul de vedere exprimat de Dinu Patriciu privind ancheta Rompetrol va fi transmis ministrului Justitiei, in vederea unei informari a Consiliului Superior al Magistraturii.
Totodata, presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a trimis sase scrisori in care solicita mai multor institutii sa asigure respectarea in practica a prezumtiei de nevinovatie, atat in ceea ce priveste grupul Rompetrol, cat si in egala masura in privinta oricarui alt agent economic sau cetatean. Scrisorile sunt adresate presedintelui Romaniei, Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu, presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, lui Jonathan Scheele, seful Delegatiei Permanente a Comisiei Europene si lui Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului Romaniei. (D.E.I.)
A r h i v a
  Promovarea judecatorilor, in atentia CSM    
  Legea a devenit jucaria deputatului Fenechiu    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Impozit mai mic pentru masini (400 afisari)
 Cimitirul Buna-Vestire (352 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana spionata de Securitate (186 afisari)
 Bazele militare ale SUA in regiunea Marii Negre (68 afisari)
 Atentatele de la Amman si serviciul secret iordanian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01173 sec.