Ziua Logo
  Nr. 3487 de miercuri, 23 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
"Fiscalitatea in Romania"
Recent a fost lansata pe piata lucrarea "Fiscalitatea in Romania. Reglementare, doctrina, jurisprudenta", elaborata de avocatul Dumitru Andreiu Florescu, consilierul superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Paul Coman si judecatorul Gabriel Balasa. In cele peste 600 de pagini, lucrarea prezinta principalele notiuni privind politica si reforma fiscala, dar si principalele surse de venit la bugetul statului, respectiv impozitul pe venit si pe profit, TVA, accize. De asemenea, cartea prezinta si proceduri fiscale referitoare la colectarea si stingerea creantelor, inspectia fiscala, inregistrarea si evidenta contabila si fiscala. In final, peste 100 de pagini sunt consacrate practicii judiciare in materie fiscala. (A.G.C.)
Recunoastere pentru Mebis
Compania Mebis Bistrita a devenit, recent, unul dintre principalii furnizori ai concernului japonez Komatsu, lider mondial in productia de utilaj terasier, se arata intr-un comunicat de presa. In cadrul Conventiei globale a furnizorilor de piese de schimb ai Komatsu, care s-a desfasurat saptamana trecuta la Bruxelles, societatea bistriteana a fost desemnata Premier Partner Komatsu Europe International, furnizor de top pe segmentul specific de produse. La nivel mondial, Mebis este al doilea furnizor de piese de schimb pentru utilaj terasier, dupa concernul japonez Yamashine. Mebis este specializata in productia si comercializarea de structuri metalice, piese de schimb pentru masini terasiere si feroviare, ansamble sudate si utilaje mecano-hidraulice, avand drept parteneri companiile Volvo si Komatsu. Aproximativ 92% din produsele Mebis sunt destinate exportului in tari membre ale Uniunii Europene. Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro, in crestere fata de nivelul consemnat anul trecut, de 6,4 milioane de euro. (A.G.C.)
EFT in Romania
Grupul Energy Financing Team Limited (EFT), unul dintre cei mai mari traderi de electricitate din Europa Centrala si de Est, este interesat sa investeasca in Romania in productia de energie electrica, a declarat ieri directorul grupului, James Nye, citat de Mediafax. El a precizat ca specialistii companiei studiaza anumite oportunitati, insa grupul nu a decis inca sa investeasca intr-un proiect anume. Nye considera sectorul energiei hidroelectrice ca fiind unul extrem de atractiv in Romania, mai ales ca potentialul hidroenergetic nu este utilizat la maxim, astfel ca raman destule oportunitati in zona investitiilor noi (green-field). "Romania are un potential inegalat in regiune, atat ca nod comercial, cat si pentru dezvoltarea unor noi capacitati energetice", a precizat directorul grupului, apreciind ca piata regionala va suferi schimbari importante in urmatorii ani, iar Romania ar trebui sa isi pastreze avantajul de a fi un exportator net de energie. El a aratat ca, pe masura ce economia romaneasca, dar si a celorlate state din regiune se dezvolta, cererea de electricitate va creste constant, iar unele tari, precum Bulgaria, risca sa devina importatoare nete de electricitate, in conditiile in care inchiderea unitatilor vechi de generare nu este suplinita cu noi investitii. In ceea ce priveste valoare disponibila pentru investitii in Romania, Nye nu a dorit sa inainteze o cifra, mentionand ca acestea s-ar putea ridica la zeci de milioane de euro, tinand seama de proiectele anterioare ale grupului in regiune. (G.M.)
A r h i v a
  Romania la rosu    1 comentariu
  Profit de 1,4 miliarde lei la Petrom    1 comentariu
  Hypermarketul ingroapa buticul    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Discriminarea (552 afisari)
 Afaceri murdare la Orsova (280 afisari)
 Fata nevazuta a lui Pacepa (152 afisari)
 Stiri pe scurt (78 afisari)
 Tariceanu, omul telefoanelor (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.