Ziua Logo
  Nr. 3484 de sambata, 19 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Procesul Mitrea amanat
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a fixat, ieri, un nou termen in dosarul in care SC Aviatia Utilitara contesta solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. In acest caz, Mitrea a fost acuzat de abuz in serviciu. Judecatorii au amanat cauza dupa unul dintre avocatii societatii a solicitat trimiterea unei adrese catre Departamentul National Anticoruptie (DNA) prin care sa se dispuna depunerea unor acte la dosar. SC Aviatia Utilitara solicita ICCJ retrimiterea dosarului la Parchetul General pentru a se relua cercetarile. (M.V.R.)
Reaudieri in cazul Muresan
Procesul fostului ministru al Agriculturii si Alimentatiei, Ioan Avram Muresan, in care acesta este acuzat de abuz in serviciu si deturnare de fonduri, a fost amanat ieri, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Asta dupa ce aparatorii lui Muresan si ai celorlalti acuzati au solicitat instantei reaudierea inculpatilor si a martorilor. Judecatorul urmeaza sa se pronunte asupra acestei cereri. Dosarul s-a aflat, in prima faza, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ulterior, insa, ICCJ si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti, motivandu-si decizia pe baza Legii 90/2005. Potrivit acesteia, urmarirea penala si judecarea in cazul fostilor membri ai Guvernului trebuie realizata conform normelor procedurale de drept comun. (M.V.R.)
Criminal ranit intr-o explozie
Un vrancean care a ucis un batran din Focsani si apoi a incercat sa-i vanda apartamentul, a fost prins de politisti la o saptamana dupa comiterea faptei. Oamenii legii au reusit sa-l gaseasca pe criminal dupa ce acesta a suferit arsuri in timpul exploziei unei sobe. Potrivit politistilor din Compartimentul Urmariri de la Serviciul Investigatii Criminale Vrancea, autorul crimei fusese victima unei explozii de la o soba alimentata cu gaz metan si avea arsuri de gradul II si III, la maini si picioare. El a fost internat in Sectia Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. In prezent, barbatul este spitalizat sub supraveghere si urmeaza sa fie transferat la Spitalul Penitenciar Bucuresti-Rahova. (M.V.R.)
Minora violata
O fetita in varsta de noua ani, din localitatea mureseana Nades, a fost violata, in urma cu doua zile, in locuinta sa, de un adolescent de 16 ani. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Mures, fetita a fost vizitata de Niculae S., vecin cu familia victimei. Acesta a profitat de faptul ca parintii fetitei nu erau acasa si a a constrans-o pe minora sa intretina raporturi sexuale cu el. Fetita a suferit leziuni traumatice si urmeaza sa fie examinata medico-legal. (M.V.R.)
"Lacrima Rutiera", a V-a editie
Cea de-a cincea editie a expozitiei manifest "Lacrima Rutiera", va avea loc la acest sfarsit de saptamana, la sala Arcub, din strada Batistei, nr.14. Evenimentul se organizeaza cu prilejul comemorarii pe 20 noiembrie, sub egida ONU, a �Zilei Mondiale a Victimelor Rutiere". Manifestul "Lacrima Rutiera" este o radiografie a modului in care Justitia solutioneaza cazurile de accidente rutiere, avand in vedere faptul ca numai in anul 2004, in Romania au avut loc 6860 accidente rutiere, in urma carora au decedat 2418 persoane, iar alte 5594 au fost grav ranite. Printre invitatii de onoare ai expozitiei se numara ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. De asemenea, numeroase alte personalitati ale vietii politice si publice si-au confirmat deja prezenta la acest eveniment, apreciat de Delegatia Uniunii Europene la Bucuresti, cu ocazia Galei Societatii civile din acest an. Totodata, luni, la orele 12.00, la sala Arcub va avea loc si o conferinta de presa a organizatorilor expozitiei. (M.V.R.)
A r h i v a
  Nu sunt doua scrisori, ci sase    6 comentarii
  Tender instiintat de noile acuzatii    
  Dublu recurs in cazul Ciupe    
 Top afisari / comentarii 
 Meridianul Greenwich este in pericol (132 afisari)
 De ce, domnule ministru? (II) (77 afisari)
 Gulagul global american (45 afisari)
 Pacepa: generalul si averea sa (31 afisari)
 Basescu si-a adjudecat Comunitatea de Informatii (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00862 sec.