Ziua Logo
  Nr. 3484 de sambata, 19 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Tender instiintat de noile acuzatii
-- Anchetatorii pe masa carora se afla dosarul RAFO i-au prezentat lui Ovidiu Tender noile acuzatii care au fost formulate la adresa sa * Impreuna cu Marian Iancu, omul de afaceri ar fi cauzat statului un prejudiciu de 270 de milioane de lei
Foto: Mediafax
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care instrumenteaza dosarul RAFO i-au prezentat, ieri, omului de afaceri Ovidiu Tender, noile acuzatii formulate la adresa acestuia. Tender, care a venit la intalnirea cu anchetatorii insotit de un avocat, este cercetat in dosarul RAFO pentru inselaciune, bancruta frauduloasa si spalare de bani.
Procurorii instantei supreme au extins cercetarile in cazul RAFO, Marian Alexandru Iancu (administrator al VGB Impex SRL) si Ovidiu Tender urmand sa fie cercetati, conform Mediafax care citeaza surse judiciare, si pentru savarsirea unor fapte prin care ar fi cauzat bugetului un prejudiciu de 270 de milioane de lei. Noile acuzatii sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, faptele vizand activitatea SC RAFO Onesti si SC Carom SA.
Ovidiu Tender a fost audiat prima oara in luna august, data la care procurorii au luat impotriva acestuia si masura interdictiei de a parasi tara, masura care a fost prelungita, miercuri, pentru inca 30 de zile.
"Eu sunt scos din dosarul RAFO"
La iesirea din Parchet, Ovidiu Tender a declarat ca acuzatiile impotriva sa in cazul RAFO au fost retrase, dar ca s-au deschis noi dosare. "S-a disjuns dosarul. Eu sunt scos din dosarul RAFO, ramanand alte activitati comerciale in studiu si analiza", a spus Tender, pentru Radio Romania Actualitati, preluat de Rador. De asemenea, omul de afaceri a mentionat ca nu este vorba despre noi acuzatii ci doar de diferite incadrari. "Sunt incadrari, sunt diferite incadrari. Daca este vorba de altceva decat s-a inceput... Dar, cum a fost si pana acum bine, sunt convins ca va fi si in continuare. Deci, este vorba de altceva decat s-a inceput", a spus Tender, care a precizat ca vede finalul acestei anchete unul bun pentru el. Totodata, afaceristul a mai declarat ca nu contesta decizia Tribunalului Bucuresti de prelungire cu inca 30 de zile a interdictiei de a parasi tara.
Iancu, trimis deja in judecata
Marian Iancu, care a aflat despre noile acuzatii in urma cu cateva zile, este trimis deja in judecata in dosarul RAFO, alaturi de alte opt persoane, pentru un prejudiciu de 110 milioane de lei noi, creat statului prin realizarea de tranzactii ilicite.
Acuzatiile din dosarul ajuns la instanta au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Ministerul Finantelor Publice. Astfel, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu ar fi prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ii acuza pe Constantin Margarit, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica de activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA. Anchetatorii sustin, de asemenea, ca probele releva existenta unui grup constituit pentru savarsirea de infractiuni, al carui scop era spalarea banilor proveniti din comiterea anumitor infractiuni economice. Grupul alcatuit din cei noua ar fi uzat in activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL si SC Test Petrol SRL.
G.TARATA 
A r h i v a
  Nu sunt doua scrisori, ci sase    6 comentarii
  Dublu recurs in cazul Ciupe    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Meridianul Greenwich este in pericol (132 afisari)
 De ce, domnule ministru? (II) (77 afisari)
 Gulagul global american (45 afisari)
 Pacepa: generalul si averea sa (31 afisari)
 Basescu si-a adjudecat Comunitatea de Informatii (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.