Ziua Logo
  Nr. 3484 de sambata, 19 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Basescu promite ca nu va suna magistrati
-- Seful statului a declarat in interviul acordat RFI ca "spera" ca nu mai exista grupuri de interese pe langa Guvern
Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu difuzat ieri de RFI si preluat de Mediafax, ca nimeni nu poate sa dea justitiei termene sau norma, sa-i spuna "ai trei luni ca sa condamni cinci oameni", existand doar o presiune exercitata asupra Romaniei din partea UE si nu niste termene. "Am introdus o noua legislatie care sa faca eficienta lupta impotriva coruptiei, am dat justitiei independenta de care ea avea nevoie pentru a lucra, s-a reorganizat Parchetul Anticoruptie si au fost scosi din Parchet oamenii care erau o proba a ineficientei luptei impotriva coruptiei si oamenii nu sunt altceva decat fosti procurori", a afirmat seful statului. El a explicat, in interviu, ca au inceput sa apara trimiterile in judecata ale unor importanti oameni de afaceri, "fara sa se mai faca atata tevatura cu arestarile televizate", au plecat deja destul de multe dosare importante catre instante, legate de RAFO, de baroni locali, iar lucrurile "evolueaza". "Sigur ca peste justitie nu se poate trece, nimeni nu poate sa dea justitiei termene sau norma, sa-i spui �ai trei luni ca sa condamni cinci oameni�, asa ceva nu se poate", a afirmat seful statului.
"Fie ca discutam de Guvern, fie ca discutam de Justitie, n-o sa pun niciodata mana pe telefon sa am o discutie cu judecatorii sau cu procurorii pe o tema sau alta. Dar, in calitate de presedinte, voi continua sa dau semnale publice legate de Guvern sau de institutii ale statului ori de cate ori voi considera necesar. Iar aceasta este singura arma pe care o am la dispozitie. Ca presedinte nu am putere sa intervin nici in justitie, nici in activitatea de zi cu zi a Guvernului. Dar nimeni nu imi poate lua dreptul de a avea exprimari si pozitii publice cu privire la modul cum functioneaza institutiile statului", a afirmat Basescu.
El a aratat ca in luna august a semnalat "riscul asezarii pe langa Guvern a unor grupuri de interese", iar Executivul "a inteles" semnalul pe care l-a dat. "Eu sunt insa un adversar al acelor grupuri de interese care actioneaza netransparent, care schimba decizia politica fara explicatii, care nu se manifesta la lumina pentru a putea crea dezbateri publice pe o tema sau alta, pe un interes sau pe altul. Acele grupuri de interese vor avea in mine un adversar fara rezerve", a precizat seful statului.
Intrebat daca sunt astfel de grupuri de interese pe langa actualul Guvern, Basescu a raspuns: "Eu sper ca nu mai exista asa ceva". (A.H.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
basescu este un model cind devine chestia cu respectarea organigramei....   de geek-a-contra
Domnule Presedinte Basescu - avem nevoie de un alt Prim - Ministru si un alt Guvern.. !! Mare nevoie - de oameni care sa   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Trei securisti    69 comentarii
  Basescu si-a adjudecat Comunitatea de Informatii    9 comentarii
  Baza Kogalniceanu, pe lista fostelor inchisori CIA    21 comentarii
  Instanta a prelungit vacanta    4 comentarii
  Bloom risca 30 de ani de inchisoare    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Meridianul Greenwich este in pericol (132 afisari)
 De ce, domnule ministru? (II) (77 afisari)
 Gulagul global american (45 afisari)
 Pacepa: generalul si averea sa (31 afisari)
 Basescu si-a adjudecat Comunitatea de Informatii (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.