Ziua Logo
  Nr. 3484 de sambata, 19 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Ministrul Sanatatii se scuza, dar ramane ferm
-- Nicolaescu recunoaste ca nu trebuia sa-i faca "feudali" pe medici, dar nu isi schimba pozitia in ceea ce priveste adoptarea legilor Sanatatii prin asumarea raspunderii Guvernului
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu si-a cerut scuze medicilor pentru ca i-a facut "feudali", dar a ramas ferm in decizii: adica pachetul legislativ va fi asumat prin raspundere guvernamentala si nu prin dezbatere parlamentara, iar directorii de spitale trebuie schimbati. "Mi-am cerut scuze pentru ca unii au avut dreptate sa nu fie facuti �feudali�, deocamdata. Poate ca uneori m-am exprimat neglijent, am folosit cuvinte nepotrivite. Daca am facut acest lucru si v-am jignit si v-am suparat, imi cer scuze. Dar sunt ferm in privinta incompatibilitatii", a spus ministrul, ieri, la Adunarea Generala Extraordinara a Colegiului Medicilor din Romania (CMR) pentru discutarea pachetului legislativ. Nicolaescu a precizat ca in 2006 bugetul va fi mai mare, iar fondurile pentru medicamente vor creste cu 15%. El le-a spus celor prezenti la reuniunea CMR ca este "ministru politic" si in aceasta calitate raspunde in fata Executivului si a Parlamentului asupra programului de guvernare asumat, transpus in acest pachet de legi.
La finalul intalnirii, Adunarea Generala Extraordinara a CMR a adoptat o motiune in care constata lipsa unui dialog real intre MS si reprezentantii medicilor. Motiunea, care are 10 puncte, sustine evaluarea situatiei reale din sistemul de sanatate, bazata pe analize cantitative si calitative ale indicatorilor de sanatate si de performanta, ale motivelor care au dus la degradarea sistematica a sistemului sanitar. Semnatarii motiunii cer recunoasterea subfinantarii cronice severe a sanatatii ca fiind principalul motiv care a condus la aceasta degradare constanta, generand un dezechilibru major intre nevoia reala de servicii de sanatate, costurile acestor servicii si alocarile bugetare. Ei cer "renuntarea la practica constanta a decidentilor de a-si masca propriul dezinteres si propria incompetenta prin culpabilizarea permanenta a corpului medical si transferul responsabilitatii catre acesta". Adunarea Generala Extraordinara a CMR mai cere renuntarea la actul de centralizare a tuturor structurilor medicale, recunoasterea Colegiului ca partener egal in negocierea tuturor activitatilor din sistem, inclusiv a contractului-cadru.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
ministrul sanatatii   de degandit
Ministrul nu trebuie sa se scuze.......   de doctorul
Spitalul nu apartine medicilor!   de DanBruma
CAINELE GONIT DIN MACELARIE LATRA [3]   de Serban SIMEDREA
A r h i v a
  Alerta de zapada    2 comentarii
  Concediile medicale se vor plati din asigurarile de sanatate    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Meridianul Greenwich este in pericol (132 afisari)
 De ce, domnule ministru? (II) (77 afisari)
 Gulagul global american (45 afisari)
 Pacepa: generalul si averea sa (31 afisari)
 Basescu si-a adjudecat Comunitatea de Informatii (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00770 sec.