Ziua Logo
  Nr. 3481 de miercuri, 16 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Omar mutat la Craiova
Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova. Directorul PMS Craiova, Constantin Cerga, a declarat, citat de Mediafax, ca Hayssam a fost transferat, in urma cu zece zile. "Arestatul este pus sub acuzare si, ca atare, Omar Hayssam se afla in celula arestatilor preventiv, alaturi de alti 50 de detinuti", a afirmat Cerga. Hayssam a fost mutat dupa ce, in timpul unei vizite pe care unul din fratii lui i-a facut-o in arest, cei doi au vorbit in araba. In mai putin de 24 de ore, procurorul Bogdan Nastasiu a emis o ordonanta, iar Omar a fost transferat. Documentul privind mutarea este contestat de avocatii lui Hayssam, intrucat acesta fusese deja trimis in judecata si, drept urmare, doar instanta putea decide asupra mutarii lui. (Mediafax)
Exceptie in cazul Funar
Dosarul in care fostul edil al municipiului Cluj-Napoca, senatorul Gheorghe Funar, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, ar putea fi restituit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj. Potrivit aparatorului fostului edil, avocatul Viorel Dumitrescu, procurorii care au anchetat cazul nu i-au prezentat clientului sau materialul de urmarire penala. Astfel, instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a ridicat din oficiu exceptia de nelegalitate in acest caz. Daca aceasta va fi admisa, dosarul lui Gheorghe Funar va fi retrimis procurorilor. (M.V.R.)
Sonda petroliera in flacari
Un incendiu puternic a izbucnit, in urma cu doua zile, la o sonda petroliera din localitatea aradeana Seitin, sase echipaje de pompieri luptand doua ore pentru stingerea flacarilor. Incendiul s-a produs la o sonda aflata la marginea localitatii, iar pompierii civili locali si specialistii Schelei de Petrol Arad au cerut sprijinul echipajelor de pompieri din municipiu, aflati la o distanta de peste 40 de kilometri. Cauzele incendiului nu au fost stabilite deocamdata, insa, din primele cercetari se pare ca focul a fost declansat de hotii de petrol. (M.V.R.)
Sechestru la Valcea
Un imobil si un autoturism apartinand lui Horatiu Comanescu, fiul ex-presedintelui Consiliului Judetean Valcea, Iulian Comanescu, au fost puse sub sechestru asigurator de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Valcea. Potrivit Mediafax, Horatiu Comanescu ar fi cumparat in luna august marfa in valoare de 2,7 miliarde de lei vechi, de la societatea SC Rovimet, pe baza unui bilet la ordin fara acoperire. Juristii firmei au facut plangere penala impotriva lui Comanescu, pentru a-si recupera banii, decizia instantei fiindu-le favorabila. (M.V.R.)
Interdictie pentru Oprisan
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, are interdictie de a parasi tara. Masura a fost luata de procurori o data cu inceperea urmaririi penale fata de baronul de Vrancea intr-unul dintre dosarele in care acesta este cercetat. De asemenea, potrivit postului de televiziune Antena 1, armele lui Marian Oprisan au ajuns in mana politistilor intrucat legea prevede ca cel care este urmarit penal nu poate detine arme. (G.T.)
A r h i v a
  Romania amenintata cu CEDO    1 comentariu
  Fiul generalului Chelaru a fost arestat    
  Roman batut de ultranationalistii spanioli    3 comentarii
  Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor ii raspunde lui Melinescu    
  Tentativa de suicid    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Intalnire in duh (53 afisari)
 O reconstituire necesara (36 afisari)
 Averile romanilor cresc mai repede decat PIB (32 afisari)
 Olteanu - puntea intre Executiv si Legislativ (29 afisari)
 Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.