Ziua Logo
  Nr. 3481 de miercuri, 16 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
S-a casatorit printesa Sayako
Printesa Sayako, fiica imparatului Akihito al Japoniei, a devenit "doamna Kuroda", ieri, dupa ce s-a casatorit cu un barbat fara titlu nobiliar si si-a pierdut statutul avut anterior, relateaza Mediafax. In varsta de 36 ani, Sayako s-a casatorit cu Yoshiki Kuroda, care are 40 de ani si este arhitect la municipalitatea Tokyo. Ea si-a pierdut titlul nobiliar, asa cum prevede traditia curtii nipone.
Petrecerea de nunta a avut loc intr-un hotel din capitala nipona, Imperial, unde a avut loc primul mariaj al unei printese imperiale, in urma cu 45 de ani.
Ieri dimineata, printesa, imbracata intr-o rochie alba, lunga, croita dupa model occidental si purtand la gat un colier de perle simplu, a parasit Palatul Imperial in mijlocul aplauzelor, fiind astfel salutata pentru ultima oara de membrii Curtii. Ea s-a urcat intr-o limuzina neagra si a salutat multimea adunata in fata Palatului. "Numerosi japonezi se simt apropiati de Sayako mai ales pentru ca devine o femeie obisnuita", a declarat unul dintre cei care au asteptat sa semneze in registrul de felicitari pentru tinerii casatoriti, care a fost amplasat in exteriorul palatului. La hotelul Imperial, printesa a mers intr-o incapere special amenajata, unde a avut loc ceremonia religioasa de rit shinto, religia familiei imperiale. Marele preot al sanctuarului Ise Jingu, unul dintre principalele locuri ale religiei shinto, a celebrat unirea cuplului in prezenta imparatului Akihito si a sotiei acestuia, Michiko, ambii imbracati in haine occidentale. Foarte asteptata, aceasta nunta tarzie este interpretata drept un semn bun intr-o tara amenintata de o grava criza demografica si unde din ce in ce mai multe femei aleg sa se casatoreasca la varste din ce in ce mai inaintate, pentru a putea face cariera. (D.M.)
A r h i v a
  Jaful secolului in Italia    
  Angelina Jolie la Mall in Bucuresti    1 comentariu
  Pepe - disc de platina si videoclip alb-negru    
  Maraton rock in Romania    
  Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor    1 comentariu
  Recomandari TV    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Intalnire in duh (53 afisari)
 O reconstituire necesara (36 afisari)
 Averile romanilor cresc mai repede decat PIB (32 afisari)
 Olteanu - puntea intre Executiv si Legislativ (29 afisari)
 Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01141 sec.