Ziua Logo
  Nr. 3481 de miercuri, 16 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Jaful secolului in Italia
-- Politia din Torino a reusit sa recupereze un diamant roz, in valoare de peste opt milioane de dolari * Victima, presedintele unei companii japoneze, fusese pacalit de un hot care se dadea drept print egiptean
Politia din Torino a reusit sa rezolve cel mai mare jaf de bijuterii din Italia, prin recuperarea unui diamant roz, in valoare de peste opt milioane de dolari. Piatra fusese furata de la un important om de afaceri japonez, relateaza The Telegraph.
Victima, Yoshuko Fujimori, presedintele companiei Fuji Trading, a fost momit in orasul din nordul Italiei, pentru a vinde diamantul. El gasise client pentru piatra pretioasa dupa ce a corespondat cu un infractor care s-a dat drept print egiptean.
Inainte de a aduce in Italia diamantul (descoperit in Brazilia), Fujimori l-a intalnit pe asa-zisul print Mahmed in Portugalia, unde au "perfectat" intelegerea.
De asemenea, inainte ca Fujimori sa ajunga in Italia, prin intermediul webcam-ului, asa-zisul print i-a aratat japonezului o valiza diplomat plina de cecuri si teancuri de bani pentru a-l convinge pe vanzator ca este solvabil.
Cei doi s-au intalnit la data de 29 august intr-un birou din Torino, cand Fujimori a dat unui membru al bandei diamantul pentru a-l evalua. Acel gangster s-a dat drept expert in pietre pretioase si angajat al fictivului print Mahmed, au relatat ziarele italiene.
Pretextand ca are nevoie de mai multa lumina pentru a studia diamantul de 12 carate, denumit "Rose Cruziero", "expertul" a iesit afara cu piatra pretioasa, s-a urcat intr-o masina care astepta afara si a fugit.
Desi acest jaf s-a petrecut de fapt cu trei luni in urma, in miezul zilei, politistii nu au dezvaluit atunci nimic presei, pentru a-i putea prinde pe toti membrii bandei de infractori. Toate detaliile au fost oferite recent publicului, dupa ce s-au operat deja sase arestari.
Prinsi in flagrant
Seful politiei militare din Torino, Angelo Agovino, a dezvaluit reporterilor cum au reusit "sa rezolve intr-un timp atat de scurt un caz atat de complicat, in care erau implicati cetateni straini atat de partea victimelor, cat si de partea gangsterilor".
Astfel, anchetatorii au dezvaluit ca au luat urma masinii furate in curtea unei case din Torino. Automobilul era inregistrat pe numele unuia dintre membrii bandei, Liubisa Djordjevic, care locuia intr-o tabara de tigani de la periferia orasul Milano, impreuna cu unul dintre complicii sai, Dino Nacinovic.
Pornind de la aceasta pista, prin intermediul informatorilor si cu ajutorul unor ofiteri de politie sub acoperire, anchetatorii au reusit sa afle toate datele despre banda de hoti, din care facea parte si un indian al carui nume nu a fost dat publicitatii si despre care se credea ca dusese diamantul in India.
In final, s-a aflat ca banda incerca sa vanda diamantul unui cumparator din Guidonia, oras din apropierea Romei. Hotii se intelesesera cu clientul pentru suma de 1,2 milioane de lire sterline, iar targul urma sa aiba loc intr-o banca din Milano.
Politistii sub acoperire au mai aflat, de asemenea, ca la intalnire urma sa se duca singura femeie din banda de hoti, Lubianka Djordjevic, care ascunsese diamantul in sutien. Ea a fost prinsa de politie exact in momentul in care scoatea piatra pretioasa din sutien pentru a-l arata cumparatorului.
Politia italiana i-a arestat pe Robert Cappato, in varsta de 30 de ani, pe cei doi Djordjevic - ambii originari din Croatia, pe un sarb - Nacinovic, precum si pe indian. Diamantul a fost depus intr-un seif al politiei pana la finalizarea anchetei. (D.M.)
A r h i v a
  Angelina Jolie la Mall in Bucuresti    1 comentariu
  Pepe - disc de platina si videoclip alb-negru    
  Maraton rock in Romania    
  S-a casatorit printesa Sayako    
  Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor    1 comentariu
  Recomandari TV    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Intalnire in duh (53 afisari)
 O reconstituire necesara (36 afisari)
 Averile romanilor cresc mai repede decat PIB (32 afisari)
 Olteanu - puntea intre Executiv si Legislativ (29 afisari)
 Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.