Ziua Logo
  Nr. 3481 de miercuri, 16 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Peisajele lui Mark Lewis
"Filmul e o inventie veche", spune Mark Lewis, videast canadian stabilit la Londra. "E putin prafuit, dar artistii culeg din resturile lui, regandindu-i istoria", adauga Lewis. "Landscapes", o selectie de zece lucrari video recente realizate de Lewis intre anii 2001-2005, vor fi expuse, timp de trei luni, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC). Expozitia ii are drept curatori pe Ruxandra Balaci, directoare artistica MNAC, si pe Enrico Lunghi, directorul Casino Luxembourg - Centre d'Art Contemporain (curator invitat). Fascinat de cinema, de implicatiile sale sociale, de puterea sa de seductie, Mark Lewis a inceput sa experimenteze pe pelicula de la mijlocul anilor '90. Artistul pleaca de la ideea ca cinematograful a intrat in faza terminala ca mediu ales pentru expresia artistica de masa. De aceea, se poate spune ca lucrarile lui sunt mai apropiate de filmul independent decat de productiile low-tech video recente. Totusi, principala caracteristica a acestora e explorarea interferentelor dintre film, video, fotografie si pictura. Vernisajul expozitiei "Landscapes", organizate cu sprijinul British Council Romania, are loc la orele 18.00, in aceasta dupa-amiaza (16 noiembrie). (L.D.)
"Lettre" la pachet
Aparitia numarului de toamna (55) al editiei in limba romana a revistei "Lettre Internationale", editata de Institutul Cultural Roman, aduce cu ea si un cadou pentru sarbatori inteligente sau o sursa de conversatii la gura sobei, dupa caz: pachetul promotional, oferit in servieta "See you Lettre!", continand cele patru numere din acest an ale trimestrialului. Lansarea are loc astazi (16 noiembrie), la orele 17.00, la Libraria bucuresteana Carturesti din str. Pictor Verona. (L.D.)
Despre bani la ICR
Institutul Ludwig von Mises - Romania (ILMR) va lansa maine, de la ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Roman, volumul "Ce le-a facut Statul banilor nostri?" de Murray Rothbard. Prezinta H.-R. Patapievici, presedintele ICR, Marius Spiridon, traducator si prefatator al cartii, Dan Cristian Comanescu, presedintele ILMR. (Ninel GANEA)
A r h i v a
  O reconstituire necesara    
  Fetele nevazute ale avangardei romanesti    
  Noutati la MCC    1 comentariu
  Expozitie si colocviu CESI    
  Revista presei culturale    
  Pe fiul meu il cheama Piturca    
  Concurenta si la... neveste    
 Top afisari / comentarii 
 Intalnire in duh (53 afisari)
 O reconstituire necesara (36 afisari)
 Averile romanilor cresc mai repede decat PIB (32 afisari)
 Olteanu - puntea intre Executiv si Legislativ (29 afisari)
 Michael Jackson s-a machiat in toaleta doamnelor (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.