Ziua Logo
  Nr. 3478 de sambata, 12 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Viitorul premierului Blair sub semnul intrebarii
Problema viabilitatii politicii premierului britanic, Tony Blair, a fost adusa in discutie, joi, dupa esecul suferit in Camera Comunelor de proiectul sau de lege antiterorism, survenit la inceputul unei perioade in care el se pregatea sa prezinte si alte proiecte controversate, relateaza Mediafax.
Premierul a respins ideea retragerii sale din functie sau a pierderii de autoritate, dupa votul negativ al unor parlamentari din propriul sau partid. Un numar de 49 dintre acestia au votat, miercuri, alaturi de opozitie, respingand prelungirea la 90 de zile a perioadei de mentinere in detentie fara inculpare, a persoanelor suspectate de terorism. Blair a trecut la contraatac, acuzandu-i pe parlamentari de "iresponsabilitate".
Ministrul de Interne, Charles Clarke, a incercat, joi, sa calmeze spiritele, facand turul posturilor de radio si televiziune pentru a-si asuma esecul votului si a-i lua apararea premierului britanic, despre care a spus ca "nu este dictatorul prezentat, uneori, de mass-media". Tony Blair este "hotarat sa-si continue" reformele, a declarat, joi, si purtatorul de cuvant al acestuia, dupa o reuniune a principalilor ministri ai Cabinetului, organizata la Downing Street. "Cabinetul a afirmat in unanimitate ca este hotarat sa-si contine angajamentele asumate in programul" electoral al Partidului Laburist, a mai spus purtatorul de cuvant al premierului.
Blair este acuzat ca a incercat sa impuna reforme pe care doreste sa le vada adoptate cat mai urgent, in conditiile in care a anuntat, deja, ca nu va mai candida pentru un al patrulea mandat.
Blair continua sa sustina ca isi va duce mandatul pana la capat, respingand ideea retragerii de la putere, in favoarea protejatului sau, ministrul de Finante, Gordon Brown. Proiectele sale de reforma a educatiei, sistemului medical sau asistentei sociale ii nemultumesc pe multi dintre laburisti. Cativa deputati care l-au sustinut, miercuri, au anuntat ca nu vor mai face acest lucru in cazul unei reforme in domeniul educatiei. (D.E.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Pe Tony Blair nu-l cunosc personal..   de Atamild
Ar fi cazul   de spaiu'
A r h i v a
  Cutremur politic in Israel    13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Insulele Kurile si Axa Moscova-Tokio (274 afisari)
 Romania, invadata de paramasoni (167 afisari)
 Poate fi denuntat tratatul cu Ucraina? (98 afisari)
 Stiri pe scurt (63 afisari)
 Ticu Dumitrescu: "Doctrina populara" a ingropat PNTCD (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00777 sec.